Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Εμπνέοντας στα παιδιά την αγάπη για τα λογοτεχνικά βιβλία

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Οι γειτονιές της Λάρισας υποδέχονται τις βιβλιοθήκες τους

Μια ακόμη εκδήλωση για το βιβλίο και τις βιβλιοθήκες διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 6.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο “Σ. Ζιαζιά” – Χαραυγή (Τέρμα Ροδόπης).

H Χρυσάνθη Τσιαμπαλή, εκπαιδευτικός – συγγραφέας της παιδικής λογοτεχνίας θα μιλήσει με θέμα: «Εμπνέοντας στα παιδιά την αγάπη για τα λογοτεχνικά βιβλία». Η συστηματική επαφή του παιδιού με το λογοτεχνικό βιβλίο, αποτελεί αδιαμφισβήτητη ανάγκη. Ποιοι είναι οι λόγοι που την καθιστούν αναγκαία; Ποιους τρόπους μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ώστε να επέμβουν στη διαμόρφωση της αναγνωστικής συμπεριφοράς των παιδιών και να ενισχύσουν τη διάθεσή τους για ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων; Τι είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε και τι να αποφεύγουμε στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μικρούς αναγνώστες; Θα ακολουθήσει συζήτηση και θα γίνουν προτάσεις για εκδηλώσεις με ποικίλα θέματα , ώστε το Πνευματικό Κέντρο να γίνει χώρος συνάντησης και επικοινωνίας των κατοίκων της συνοικίας.

Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Η πόλη που μαθαίνει », καλούνται οι γονείς , οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής, καθώς και όλοι οι δημότες που ενδιαφέρονται για το καλό βιβλίο. Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θα ξεναγηθούν στη βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου, η οποία λειτουργεί ως παράρτημα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από Δευτέρα ως Παρασκευή, 3 – 9 μ.μ.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top