Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» στο ΟΥΗΛ

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλια


Από το Θέατρο Σκιών του Μάκη Χάρμπα.

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων πο διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το Θέατρο Σκιών του Μάκη Χάρμπα θα παρουσιάσει στο ΟΥΗΛ, την παράσταση “Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη” με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το θέατρο σκιών είναι μια σπουδαία τέχνη, και ο Καρδιτσιώτης καλλιτέχνης έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα στους συναδέλφους του, με εφόδια τις σπουδές θεάτρου στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και τις συνεργασίες με τον Ευγένιο Σπαθάρη, τον Θύμιο Καρακατσάνη και τον Λάκη Λαζόπουλο που στιγμάτισαν τόσο τον τρόπο παιξίματος, όσο και το περιεχόμενο των παραστάσεών του.

Κάθε παράστασή του είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός για την τέχνη που υπηρετεί και για τον τόπο όπου παρουσιάζεται.

Οι παραστάσεις του Μάκη Χάρμπα ευωδιάζουν λαϊκή παράδοση, γιασεμί, αγιόκλημα, μηνύματα και ψυχαγωγία. Η παράσταση βασίζεται σε θεσσαλικό παραμύθι, που θεατροποιήθηκε από τον Μάκη Χάρμπα.

Λίγα λόγια για το έργο:
Πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα, ο Καραγκιόζης προσπαθεί να βρει τρόπο για να εξοικονομήσει χρήματα για να περάσει για πρώτη φορά, αυτός και η καραγκιοζοοικογένειά του, ευτυχισμένα Χριστούγεννα. Ο φίλος του, ο Χατζηαβάτης, του προτείνει να κάνει τον ζητιάνο γιατί αυτές τις άγιες μέρες οι χριστιανοί είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Μετά από σκέψη, ο Καραγκιόζης αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του, παρ’ όλο που η ζητιανιά απαγορεύεται στη χώρα. Ο Πασάς ανακαλύπτει πως κάποιος ζητιανεύει και αποφασίζει να τον τιμωρήσει εμφανίζοντας τον αρχικαλικάντζαρο, ο οποίος μετατρέπει σε μαρτύριο τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη και της παρέας του.
Η συνέχεια στον μπερντέ…

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top