Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

«Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» στο Δημοτικό θέατρο «ΟΥΗΛ»

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλια


Σύγχρονο πειραματικό θέατρο σκιάς ParaMana Puppet Theatre

Η αγάπη, λέει το παραμύθι, είναι δυνατή και μπορεί να καταφέρει τα πάντα!

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λαρίσης, το Σύγχρονο Πειραματικό Θέατρο Σκιάς, ParaMana Puppet Theatre παρουσιάζει το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στις 18:30 και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 12:30 «Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» στο Δημοτικό θέατρο «ΟΥΗΛ» .

Το ParaMana Puppet Theatre επιστρέφει στην Λάρισα με μια παράσταση που έχει ταξιδέψει σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού, σε εκατοντάδες σχολεία, σε επιλεγμένα θέατρα και χώρους πολιτισμού και έχει κατακτήσει περισσότερους από 20.000 θεατές. Βασική μέθοδος της παράστασης είναι η τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς με προβολές από έναν αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα. Η πρότυπη ηλεκτρονική μουσική του Στέλιου Γιαννουλάκη είναι ειδικά σχεδιασμένη για την παράσταση, ενώ την ιστορία αφηγείται ζωντανά η κουκλοπαίκτρια, Αναστασία Παράβα.


Η ιστορία, δανεισμένη από την λαϊκή προφορική παράδοση της Ιαπωνίας, μιλάει για την αγάπη, το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για τη σωτηρία της ψυχής του πατέρα του. Η παράσταση πραγματεύεται την έννοια του πολέμου ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης ιστορίας και υπογραμμίζει τις συνέπειες που απορρέουν από αυτόν.

Πώς μιλάει κανείς σε ένα παιδί για τη ματαιότητα και τον παραλογισμό του πολέμου? Του μιλάει για το ακριβώς αντίθετο: για την ειρήνη, την ιστορία, τα ανώτερα ιδανικά, τις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να είναι σε θέση να αξιολογήσει τον κόσμο, να έχει την αίσθηση του δικαίου και της αλληλεγγύης και να επιλέξει μοναχό του τους τρόπους επικοινωνίας με τους γύρω του, αποκλείοντας τη χρήση βίας.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ: Άνθιμου Γαζή και Κουμουνδούρου, Λάρισα.
Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, 18.30 &
Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου, 12.30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά, ΗΛΙΚΙΕΣ: 5-12, ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 7,00€
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: +30 210 9216996, +30 697 3364350
E-mail: cie.paramana@gmail.com, Site/Blog: paramanapuppetheatre.blogspot.gr ,
Facebook: www.facebook.com/ParaManaPuppetTheatre

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης, Εμψύχωση φιγούρας– Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα, Σύνθεση-Εκτέλεση Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Στέλιος Γιαννουλάκης, Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης, Σχεδιασμός και κατασκευή πρότυπης μηχανής προβολής: Αποστόλης Σορολοπίδης, Φωτισμοί: Γεώργιος Καρακάντζας-Anima Theatre, Αναστασία Παράβα, Μετάφραση: Eliane Pauwels, Αναστασία Παράβα, Καλλιτεχνική επιμέλεια και διασκευή κειμένου: Μάγκη Πούπλη, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας, Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Κώστας Στεργίου


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top