Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγραμμα etwinning «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα»

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Ο Σύλλογός «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», έχει μεταξύ των άλλων, σαν σκοπό την μελέτη, έρευνα προβολή και διάδοση του έργου του Ιπποκράτη.

Όπως είναι γνωστό ο Ιπποκράτης έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Λάρισα όπου και πέθανε το 377 πΧ. Στην ομώνυμη συνοικία της Λάρισας υπάρχει το μνημείο του Ιπποκράτη.

Με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών, μελών του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» ξεκίνησε και τη σχολική χρονιά 2015-16 ένα πρόγραμμα etwinning με τον τίτλο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεργάζονται εκπαιδευτικοί από σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο και Λύκειο).

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με άλλους φορείς που συμπαρίστανται στην προσπάθειά του, έχει καταρτίσει και προτείνει ένα πλαίσιο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και επισκέψεων για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Έτσι έχουν προγραμματιστεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα σχολεία καθώς και επισκέψεις σε χώρους όπως

  • Το μνημείο και του Ιπποκράτη
  • Στον βοτανικό κήπο που βρίσκεται απέναντι από το μνημείο στο πάρκο του Αλκαζάρ. Στο ίδιο πάρκο θα γίνεται μια σύνδεση και με τα υπόλοιπα έργα του γλύπτη του μνημείου Γ. Καλακαλλά ο οποίος είναι και επίτιμο μέλος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα». Η σύνδεση αυτή θα αποτελεί και μια διαχρονική προσέγγιση στην Ιστορία της πόλης μας.
  • Επίσκεψη στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Διαχρονικού Μουσείου της Λάρισας έτσι ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα σύνδεσης του Ιπποκράτη με εκθέματα του μουσείου.

Πληροφορίες για τον Σύλλογο στη διεύθυνση www.hippocratesinlarissa.gr

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top