Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

«Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» για τα δημοτικά σχολεία της Λάρισας

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλιαΣύγχρονο πειραματικό θέατρο σκιών για σχολεία

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας φιλοξενούν στο θέατρο ΟΥΗΛ, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου την παράσταση «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» για τα δημοτικά σχολεία Λάρισας.

Η παράσταση δημιουργήθηκε για τους μικρούς φίλους του ParaMana Puppet Theatre και διηγείται τα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα, αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.


Το πρώτο μέρος αναφέρεται στις φοβερές περιπέτειες του νεαρού Θησέα που κατάφερε να απαλλάξει την Αθήνα από τους τρομερούς ληστές που λυμαίνονταν τις γύρω περιοχές, ενώ το δεύτερο μέρος περιγράφει τη γεμάτη αυτοθυσία αποστολή του από την Αθήνα στην Κρήτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Μινώταυρο, με μόνη βοήθεια τον μίτο της αγαπημένης του Αριάδνης.

Οι γλαφυρές περιπέτειες του ήρωα δίνουν το υπόβαθρο για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διήγηση.

Σπάνε οι κλασικοί κώδικες και αποδίδεται ένας ιδιαίτερος αφηγηματικός χαρακτήρας στην ιστορία, επιλέγοντας τον τρόπο που τα έλεγαν οι παλιοί, όπως τα λένε και τα παιδιά. Με τις πρωτότυπες τεχνικές του ParaMana Puppet Theatre και του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών χρησιμοποιούνται η σχολική τάξη ή η θεατρική αίθουσα ως γιγάντιες οθόνες.

Οι σκιές άλλες φορές τεράστιες και άλλες φορές μικρότερες μεταφέρονται πάνω από τα κεφάλια των θεατών, άλλοτε δίπλα τους και μετά πάλι μπροστά τους, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο.

Η αναπαράσταση όλων των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα και που τώρα σχεδιάζονται και αναπαράγονται πάνω σε σύγχρονα υλικά όπως το βινύλιο.

Στο τέλος την παράστασης πραγματοποιείται μια περιήγηση στα “παρασκήνια” όπου αποκαλύπτονται στα παιδιά τα μυστικά και οι τεχνοτροπίες και συζητούν μαζί τους για την Αρχαία Αθήνα. Ανοίγοντας έναν μεγάλο χάρτη θα ερευνήσουν όλα τα μέρη από τα οποία πέρασε κάποτε ο Θησέας, θα μάθουν τα τοπωνύμια της κάθε περιοχής και τη σημασία που είχαν εκείνα τα χρόνια, τονίζοντας πάντα την διαχρονική τους αξία ακόμα και σήμερα.

Η παράσταση έχει την δυνατότητα να παρουσιαστεί και σε τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά και Ελληνικά.

Διάρκεια: 40 λεπτά, Ηλικίες: 6 -12 χρονών
Είσοδος για τα σχολεία 5 ευρώ

Μέρος των εσόδων της παράστασης διατίθεται στην οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος».

Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2410 287508.

ParaMana Puppet Theatre
paramanapuppetheatre.blogspot.gr , facebook.com/ParaManaPuppetTheatre

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top