Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ομάδες γονέων με παιδιά με τίτλο: «Ταξίδι στο Αϊβαλί»

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια


Στα πλαίσια της περιοδικής έκθεσης «Αϊβαλί» που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ομάδες γονέων με παιδιά ηλικίας 7-11 ετών.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η συμμετοχική δράση και η αλληλεπίδραση της ιδιαίτερα δυναμικής ομάδας γονέων - παιδιών με το χώρο και τα νοήματα της έκθεσης, «Το “Αϊβαλί” στη Λάρισα». Το ταξίδι μας στο χρόνο αρχίζει και προορισμός είναι το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας. Μπροστά μας ξεδιπλώνονται τέσσερις ιστορίες από το Αϊβαλί: πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Μικρασιατική Καταστροφή του '22. Ο συγγραφέας Soloúp δίνει εικόνα με τα αποσπάσματα του βιβλίου του: με τα comics και τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών, Φώτη (Κόντογλου), Ηλία (Βενέζη), Αγάπης (Βενέζη-Μολυβιάτη) και Αχμέτ (Γιορουλμάζ). Ιστορίες ανθρώπων από την Καταστροφή, μας μιλούν για όσα χωρίζουν και όσα ενώνουν τους δύο λαούς.

Γονείς και παιδιά βιώνουν τα έντονα συναισθήματα και τις προσωπικές και ανθρώπινες εμπειρίες των γεγονότων. Ο αφηγητής και συγγραφέας, μας οδηγεί στο σήμερα. Όπως ο ίδιος μας λέει: “Το ταξίδι δεν έχει τελειώσει”.

Στην έκθεση, που μετά από την Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη), τη Λέσβο (Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου) και τα Χανιά (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου), φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2015, παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια σε μολύβι από το Αϊβαλί, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα. Περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή comics αλλά και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία, κλπ.) κατά την σχεδίαση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 - 12:00 π.μ. με διάρκεια 60 λεπτά.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων (25 άτομα), θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει οικονομική συμμετοχή.

Σχεδιασμός και υλοποίηση: Σδράλη Ελπίδα (τελειόφοιτη μουσειολόγος) και Κοσμίδου Κατερίνα (απόφοιτη Ιστορίας-Αρχαιολογίας)

Πληροφορίες – Κρατήσεις Θέσεων: τηλ. 2410-621205, κα Ελπίδα Σδράλη

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top