Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

«Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» στο Θέατρο ΟΥΗΛ

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλια


Το ParaMana Puppet Theatre συνεχίζοντας και φέτος την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσει για το κοινό της Λάρισας την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 την παράσταση «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» στο Θέατρο ΟΥΗΛ στην Λάρισα.

Ο «Θησέας, ο βασιλιάς της Αθήνας» δημιουργήθηκε για τους μικρούς φίλους του ParaMana Puppet Theatre και διηγείται τα πιο εντυπωσιακά κατορθώματα του Θησέα αναδεικνύοντας έναν από τους πιο σημαντικούς ήρωες της ελληνικής μυθολογίας.

Το πρώτο μέρος αναφέρεται στις φοβερές περιπέτειες του νεαρού Θησέα που κατάφερε να απαλλάξει την Αθήνα από τους τρομερούς ληστές που λυμαίνονταν τις γύρω περιοχές, ενώ το δεύτερο μέρος περιγράφει τη γεμάτη αυτοθυσία αποστολή του από την Αθήνα στην Κρήτη προκειμένου να αντιμετωπίσει το Μινώταυρο με μόνη βοήθεια τον μίτο της αγαπημένης του Αριάδνης. Οι γλαφυρές περιπέτειες του ήρωα δίνουν το υπόβαθρο για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διήγηση.


Σπάζοντας τους κλασσικούς κώδικες θελήσαμε να αποδώσουμε έναν ιδιαίτερο αφηγηματικό χαρακτήρα στην ιστορία μας διαλέγοντας τον τρόπο που τα έλεγαν οι παλαιοί, όπως τα λένε και τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας τις πρωτότυπες τεχνικές του ParaMana Puppet Theatre και του Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών εκμεταλλευόμαστε την ίδια την σχολική τάξη ή την θεατρική αίθουσα ως γιγάντιες οθόνες. Οι σκιές άλλες φορές τεράστιες και άλλες φορές μικρότερες μεταφέρονται πάνω από τα κεφάλια των θεατών, άλλοτε δίπλα τους και μετά πάλι μπροστά τους διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο. Η αναπαράσταση όλων των επεισοδίων πραγματοποιείται με έμμεση αναφορά στις παραστάσεις των αρχαίων αγγείων και στις ζωοφόρους αρχαίων ναών όπου φιλοτεχνήθηκαν για πρώτη φορά οι περιπέτειες του Θησέα και που τώρα σχεδιάζονται και αναπαράγονται πάνω σε σύγχρονα υλικά όπως το βινύλιο.

Στο τέλος την παράστασης πραγματοποιούμε μια περιήγηση στα ‘παρασκήνια’ όπου αποκαλύπτουμε στα παιδιά τα μυστικά και τις τεχνοτροπίες μας αλλά και συζητάμε μαζί τους για την Αρχαία Αθήνα, ανοίγουμε έναν μεγάλο χάρτη και ερευνούμε όλα τα μέρη από τα οποία πέρασε κάποτε ο Θησέας, συζητάμε για τα τοπωνύμια της κάθε περιοχής και την σημασία που είχαν εκείνα τα χρόνια, τονίζοντας πάντα την διαχρονική τους αξία ακόμα και σήμερα.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ, Άνθιμου Γαζή, Λάρισα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 45 λεπτά

ΗΛΙΚΙΕΣ: 5+
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5,00€
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9216996, 697 3364350, E-mail: cie.paramana@gmail.com
Site/Blog: paramanapuppetheatre.blogspot.gr
Facebook: www.facebook.com/ParaManaPuppetTheatre

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης, Εμψύχωση φιγούρας– Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα, Σύνθεση και Εκτέλεση Πρότυπης Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Κατσάνος, Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης, Κείμενο: Αλέξανδρος Μιστριώτης, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας, Σχεδιασμός έντυπου υλικού, video: Στάθης Χρυσίδης, Παραγωγή: ParaMana Puppet Theatre

Η παράσταση τελείται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων.
ParaMana Puppet Theatre - Σύγχρονο Πειραματικό θέατρο σκιών
Το Κουκλοθέατρο ParaMana ιδρύθηκε το 2006 με σκοπό να παντρέψει το παραδοσιακό κουκλοθέατρο με νέες και καινοτόμες τεχνικές. Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει τέσσερις παραστάσεις ενώ μέσα στο 2015 ετοιμάζει μια ακόμη καινούρια παραγωγή ‘Hikaru’ ο κλέφτης Ονείρων. Κάθε μία από αυτές τις καλλιτεχνικές δουλειές χαρακτηρίζεται από την ιδιαιτερότητα και την πρωτοτυπία των τεχνικών που χρησιμοποιεί.

Από τον Σεπτέμβριο και μέχρι το καλοκαίρι η ομάδα ταξιδεύει σε σχολεία όλης της Ελλάδας και παρουσιάζει παραστάσεις θεάτρου σκιών σε παιδιά και εφήβους στηρίζοντας με ποσοστό επί των εσόδων την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου». Παράλληλα, παρουσιάζει ιστορίες και για ενήλικο κοινό σε επιλεγμένα θέατρα και χώρους πολιτισμού. Στην Αθήνα συνεργάζεται με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στη Θεσσαλονίκη με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, το Θέατρο Τ. Έχει συνεργαστεί με τους: ΕΡΤ, ARTE CHANNEL, ANEMON PRODUCTIONS, με τον Ηλία ΚΑΡΕΛΛΑ και καλλιτέχνες του εξωτερικού όπως τους JO SMITH, COLETTE GARRIGAN, HELENE LE ROUX κα. Το ParaMana συμμετείχε δύο φορές στο Φεστιβάλ κουκλοθέατρου και Παντομίμας στο Κιλκίς και στο Φεστιβάλ Imagini dell’interno στο Pinerolo της Ιταλίας, στο Art2Work στις Βρυξέλλες στο Βέλγιο και στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στο Charleville-Mézieres.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top