Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στην πλατεία Ταχυδρομείου

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου), διοργανώνεται την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας, ο 6ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός.

Το φετινό μήνυμα είναι: «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»

Στην πόλη της Λάρισας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στις 11π.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου και στόχο έχει την ενημέρωση εγκύων και νέων μητέρων σχετικά με τον θηλασμό, αλλά και την εξοικείωση των θηλαζουσών μητέρων και του περιβάλλοντος τους με τον δημόσιο θηλασμό και την αποδοχή του ως φυσικού τρόπου σίτισης του βρέφους-νηπίου.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • 11:00πμ - Ώρα προσέλευσης
  • 11:15πμ - Zumba Kids! Κέφι, ρυθμός και παιδικά χαμόγελα με την ΖΙΝ Νατάσα Αλεξάνδρου
  • 11:30πμ - Μουσικοκινητική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι και πολύ δράση για τους μικρούς μας φίλους από την ομάδα του Δίχως Ωμέγα.
  • 12:00μμ - Ταυτόχρονος θηλασμός - Καταμέτρηση
  • 12:15μμ - Ομιλίες από τις:
    • Αναστασία Καραθανάση, Παιδίατρος - Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
    • Αγγελική Κωσταρέλου, Ανεξάρτητη Μαία για τον φυσιολογικό τοκετό.Μπορείτε να γίνετε μέλη στην Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Προστασίας της Μητρότητας Λάρισας εδώ:
https://www.facebook.com/groups/larisathilasmos/

Η εκδήλωση στο facebook:
https://www.facebook.com/events/747881172007090/


Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) να εξαπλωθεί το φετινό μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία : Μπορεί να Δουλέψει !»

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουμε για έκτη συνεχόμενη χρονιά, μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου μας, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, θα γίνουν συζητήσεις και θα γνωριστούμε από κοντά!

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος, μανούλες θηλάζουσες, μανούλες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, μανούλες πρώην θηλάζουσες, σύζυγοι και λοιποί φίλοι και συγγενείς, ελάτε να γιορτάσουμε!!!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top