Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

«Πατάτες, πατάτες» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια


Τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, διαβάζουμε το βιβλίο «Πατάτες, πατάτες» της Ανίτα Λόμπελ, γνωρίζουμε την ιστορία δυο αδελφών που βρέθηκαν να πολεμούν σε αντίπαλα στρατόπεδα και το ρόλο της συνετής μητέρας τους, που με μερικές πατάτες, την απέραντη αγάπη, τη σύνεση και την καλοσύνη της, κατάφερε να φέρει και πάλι την ειρήνη στον τόπο τους. Μέσα από δράσεις βιώνουμε τα συναισθήματα των ηρώων και συζητάμε για την αξία της ειρήνης στον κόσμο.

Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 – 10 ετών και δεν έχει κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αγοράστε το βιβλίο από τα public
Μια καταπληκτική αντιπολεμική ιστορία, γραμμένη και εικονογραφημένη από τη βραβευμένη συγγραφέα και ζωγράφο Ανίτα Λόμπελ (στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Άγκυρα με πρώτη έκδοση το 2005). Το παραμύθι μας έρχεται από το… μακρινό 1967

Πρόκειται για τη συγκινητική ιστορία μιας μάνας που είχε ένα χωράφι με πατάτες και δυο γιους αγαπημένους. Τα δυο αδέρφια μεγάλωσαν και μια μέρα τράβηξαν ο ένας για το στρατό της ανατολής, ο άλλος για εκείνον της δύσης. Και από το πουθενά, βρέθηκαν να πολεμούν σε αντίπαλα στρατόπεδα, το μπλε και το κόκκινο.

Το τρίτο “στρατόπεδο” ήταν εκείνο της μητέρας τους κι είχε άλλα όπλα. Εκείνη με μερικές πατάτες, την απέραντη αγάπη, τη σύνεση και την καλοσύνη της κατορθώνει να δώσει τέλος στον πόλεμο…

Το κείμενο της Λόμπελ συγκινεί και γοητεύει με την απλότητά του. Το αντιμιλιταριστικό του περιεχόμενο περνάει μέσα από την άδολη, μητρική αγάπη.

Φοβερό το κοντράστ των δύο στρατών που φιλοξενούν τα δύο αδέρφια. Προτείνεται για τα αντιπολεμικά σας μηνύματα που πάντα θα είναι επίκαιρα.

[Πηγή: www.elniplex.com ]
0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top