Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο προγράμματα για παιδιά από τη Νουτοπία

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια


«Ενας πίνακας …πολλές ιστορίες»

Η Νουτοπία συνεχίζει τις δράσεις της στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με ένα νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συνδυάζουν την τέχνη με τη δημιουργική έκφραση και γραφή. Βασικός στόχος των εργαστηρίων είναι αισθητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών και η ανάπτυξη και εξέλιξη της προσωπικότητάς τους. Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά θα γνωρίζουν το έργο ενός μεγάλου ζωγράφου και με ειδικές ασκήσεις - παιχνίδια θα ανακαλύπτουν νέους δρόμους για να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να αναπτύξουν τον προφορικό και γραπτό λόγο τους.

Χαρούμενα παιδιά που μαθαίνουν να ακούν, να αφηγούνται και να γράφουν ιστορίες: ο στόχος της Νουτοπίας για τα νέα προγράμματα.

Κάθε εργαστήρι είναι αυτοτελές, έχει διάρκεια μια ώρα και μισή, από τις 12:00 ως τις 13:30 και απευθύνεται σε παιδιά 7-10 χρόνων.

Δήλωση συμμετοχής στη γραμματεία του Γαλλικού Ινστιτούτου στο τηλέφωνο 2410287508

Πρόγραμμα εργαστηρίων Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2015
Σάββατο 10 Οκτωβρίου
Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

«Ο ήρωάς μου και γω!»

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και η Νουτοπία συνεχίζουν τον δεύτερο κύκλο Εργαστηρίων Δημιουργικής Γραφής για παιδιά 10-12 χρόνων.

Κάθε εργαστήριο έχει στόχο να εξασκήσει τα παιδιά στην ελεύθερη έκφραση σκέψεων, ιδεών και συναισθημάτων, να απελευθερώσει την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να τα εξοικειώσει με τους μηχανισμούς ανάγνωσης και συγγραφής. Μέσα από ασκήσεις και βιωματικά παιχνίδια τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα αξιοποιήσουν τα εργαλεία και τις τεχνικές του γραπτού λόγου.

Ζητούμενο κάθε κύκλου είναι η χαρά της ελεύθερης δημιουργικής έκφρασης και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα ένα μικρό λογοτεχνικό έργο ! Γιατί ήρωας κάθε ιστορίας είναι και ο δημιουργός και ο αναγνώστης της!

Υπεύθυνες των εργαστηρίων: Αγγελική Βαφειαδάκη, Φιλόλογος – Ιστορικός και Λίνα Μουσιώνη, δρ Αρχαιολόγος- Λαογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων.

Κάθε κύκλος ολοκληρώνεται σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών

Έναρξη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

Πληροφορίες – εγγραφές στη Γραμματεία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, τηλ. 2410287508

Νουτοπία0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top