Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

«ΜαθημαΓικά» - Εξερευνήστε τα μυστήρια των αριθμών

Από Larissa Kid   Την     Βιβλία 0 σχόλια

Από την αρχαιότητα έως σήμερα, τα μαθηματικά έδωσαν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να καλλιεργήσει τη γη, να εξερευνήσει τον πλανήτη, να κατασκευάσει θαυμαστά κτίρια και να κατανοήσει τη λειτουργία του σύμπαντος.

Αυτή η υπέροχα γοητευτική ιστορία των αριθμών και των μετρήσεων παρουσιάζει το πώς ο άνθρωπος αποκάλυψε την κρυμμένη μαθηματική δομή πίσω από όσα μας περιβάλλουν, ανακαλύπτοντας τον τρόπο που τα μαθηματικά κινούν τον κόσμο.

Ανακαλύψτε πώς ο Ήλιος και τα άστρα οδήγησαν τον άνθρωπο στη μέτρηση του χρόνου.


Μάθετε πως μια λάθος μέτρηση του μεγέθους της Γης οδήγησε στην ανακάλυψη της Αμερικής.

Γνωρίστε πώς μπορούν να μετρηθούν οι θύελλες, οι σεισμοί και οι άλλες φυσικές καταστροφές.

Με γρίφους για να λύσετε, αινίγματα να απαντήσετε και κόλπα να δείξετε στους φίλους σας, τελικά θα γίνετε κι εσείς ιερείς των Μαθημαγικών!

Πως μπορείς να ζυγίσεις το κεφάλι σου χωρίς να το κόψεις;

Γιατί το π είναι ένας από τους πιο παράξενους αριθμούς στον κόσμο;

Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν... περισσότερα πόδια από τον μέσο όρο;

Τα Μαθημαγικά είναι η ξεχωριστή ιστορία των μαθηματικών από τους αρχαίους σοφούς έως τον κόσμο της σύγχρονης επιστήμης, μια διασκεδαστική και γεμάτη δράση περιπέτεια. Είναι ένας υπέροχος, μαγικός τρόπος για να ανακαλύψεις πως λειτουργούν τα πάντα γύρω μας.


Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία για να το αγοράστε
Ο συγγραφέας του βιβλίου, Τζόνι Μπολ, οργάνωσε και παρουσίασε περισσότερες από 20 παιδικές τηλεοπτικές σειρές για τα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες. Είναι περισσότερο γνωστός από τη δημοφιλή σειρά του BBC, "Think of a Number" (Σκέψου έναν Αριθμό), που άλλαξε σε μια ολόκληρη γενιά την άσχημη αντίληψη που είχαν τα παιδιά για τα μαθηματικά. Είναι διάσημη η ικανότητά του να παρουσιάζει με εύκολο, κατανοητό αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο τα μαθηματικά! Πρώην μέλος της ομάδας Butlins Redcoat, ντράμερ και κωμικός, οι τηλεοπτικές του εκπομπές του χάρισαν μια υποψηφιότητα για βραβείο ΕΜΜΥ, ένα βραβείο ΒΑFΤΑ και άλλα 10 έπαθλα. Είναι κάτοχος μεταλλίου Πρεσβευτή για τη Μηχανική και συχνός καλεσμένος εκπομπών εκπαιδευτικού περιεχομένου στα ΜΜΕ. Συγγραφέας πέντε παιδικών βιβλίων και πέντε θεατρικών παραστάσεων ο Τζόνι Μπολ συνεχίζει να γράφει και να δίνει διαλέξεις πάνω στα μαθηματικά και τις θετικές επιστήμες.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top