Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας στον πεζόδρομο της Κούμα!!!

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Εσύ , πόσες γλώσσες νομίζεις πως μιλάς;;;

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Σ.Μου.Θ. για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καλούν τους μαθητές της πόλης στον πεζόδρομο της Κούμα μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο σε ένα πρωτότυπο γλωσσικό παιχνίδι, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00!

Διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας από το Σ.Μου.Θ. – Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου.

Πόσες γλώσσες μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να επικοινωνήσεις με τους φίλους σου σε λιγότερο από 10 λεπτά; Μια, δυο, τρεις; Η απάντηση μπορεί να είναι «περισσότερες από 10!»

Το διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας είναι μια εργαστηριακή μέθοδος που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 ως 12 ετών και έχει ως στόχο να τα μυήσει με διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο τρόπο στη χρήση διαφόρων γλωσσών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα παιδιά χρησιμοποιούν 4 καθημερινές φράσεις σε περισσότερες από 10 γλώσσες συνομιλώντας μεταξύ τους, ανταποκρινόμενα σε ένα πλαίσιο εύκολων κανόνων. Τα αποτελέσματα εκπλήσσουν τόσο τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν όσο και τους εξωτερικούς παρατηρητές (γονείς, εκπαιδευτικούς κλπ), αφού σε λίγα λεπτά δημιουργείται μια πραγματική βαβέλ με ενεργά πολύγλωσσα παιδιά.

Το διαδραστικό παιχνίδι πολυγλωσσίας αναπτύχθηκε από την ομάδα του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου U-Care (Urban Art Against Racism In Europe) και είχε ως στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με την κουλτούρα άλλων χωρών μέσα από τη χρήση των γλωσσών τους (ήχοι, φθόγγοι, προφορά) προκειμένου να τα ενθαρρύνει να αναζητήσουν πληροφορίες για αυτές τις χώρες και να μειώσει τα αισθήματα ξενοφοβίας που προκαλεί ο φόβος του του αγνώστου.

Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας: facebook.com/institutfrancais.larissa
Σ.Μου.Θ. – Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου: http://smouth.com/el/


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top