Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

«“Όρνιθες - Η χώρα των πουλιών» από τον ΣΚΗΝΟΒΑΤΗ στο ΟΥΗΛ

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλια


Το καλλιτεχνικό εργαστήριο ΣΚΗΝΟΒΑΤΗΣ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζει την παράσταση «Όρνιθες - Η χώρα των πουλιών» του Αριστοφάνη, την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 20:30 στο Θέατρο του ΟΥΗΛ (Α. Γαζή & Κουμουνδούρου).

Το έργο ανεβαίνει σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου και μουσική Δημήτρη Πασχαλίδη.


Η Χώρα του Πουλιών, είναι ο τόπος που κατοικούν τα ιδανικά και οι ελπίδες. Εκεί που το όνειρο γίνεται αλήθεια και η ουτοπία πραγματικότητα…

Στα πολύ παλιά χρόνια, οι δυο μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας, η Αθήνα και η Σπάρτη, βρίσκονταν σε πόλεμο. Όπως όλοι οι πόλεμοι, έτσι κι αυτός είχε φέρει στους ανθρώπους φτώχεια, βάσανα και δυστυχία.

Δύο φίλοι από την Αθήνα, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, δεν αντέχουν άλλο αυτήν την κατάσταση. Αποφασίζουν να φύγουν και να πάνε να βρούνε ένα πουλί, τον κυρ-Έποπα τον Τσαλαπετεινό, για να τον ρωτήσουν μήπως έχει δει από εκεί ψηλά που πετάει, καμιά πόλη όπου οι άνθρωποι να ζουν ευτυχισμένοι.

-"Χμ...Τέτοια πόλη δεν υπάρχει. Αλλά εμείς τα πουλιά, έτσι ζούμε. Ξέγνοιαστα και ευτυχισμένα. Πάμε όπου θέλουμε, τσιμπολογάμε από τα δέντρα και τα χωράφια την τροφή μας, τα σπίτια μας τα φτιάχνουμε μόνοι μας. Για αυτό ούτε ζηλεύουμε ο ένας τον άλλο, ούτε πολέμους κάνουμε."

Τότε του Πεισθέταιρου του ήρθε μια φοβερή ιδέα: να φτιάξουν τη Χώρα των Πουλιών και να ζήσουν εκεί ευτυχισμένοι...


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top