Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

«Μελωδένια Πολιτεία» στο Φεστιβάλ Πηνειού

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Το εργαστήριο «Μελωδένια Πολιτεία» σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Η κύρια ιδέα του εργαστηρίου είναι ότι μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση και τη σύνθεση των παραστατικών τεχνών (θέατρο, μουσική, χορός) αναπτύσσονται οι ικανότητες της έκφρασης και της επικοινωνίας.

Το εργαστήριο είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι «Μελωδένια Πολιτεία» της Νανάς Κριεκούκη και της Έλσας Νάκου. Η ιστορία μας κάνει κατοίκους μιας ξεχωριστής Μουσικής Πολιτείας την οποία προστατεύει η Νεράιδα Μελωδένια.

Όταν η πολιτεία δέχεται επίθεση από τη Μάγισσα Φαλτσαδούρα που κλέβει τη μουσική, παντού απλώνεται σιωπή και θλίψη. Οι κάτοικοι αναλαμβάνουν να βρουν τη Μάγισσα Φαλτσαδούρα και αφού περάσουν μια σειρά από δοκιμασίες ξαναβρίσκουν τη μουσική και μαζί την ευτυχία.

Η πλοκή αλλά και οι δράσεις εξελίσσονται μέσα από τις μεθόδους του θεατρικού παιχνιδιού, της δραματοποίησης, του εκπαιδευτικού δράματος, της μουσικοκινητικής αγωγής, του αυτοσχεδιασμού, της σωματικής έκφρασης.

Το εργαστήριο αναφέρεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού και θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Πηνειού (Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ) από το καλλιτεχνικό εργαστήριο ΣΚΗΝΟΒΑΤΗΣ και το ΣΜουΘ, την Κυριακή 21 Ιουνίου στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑΚΙ από 18:30-19:30.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top