Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

«Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη!» Καλοκαιρινή δράση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια


Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’!

Η εκστρατεία οργανώνεται για πρώτη φορά από την Εθνική Βιβλιοθήκη με την υποστήριξη της δημιουργικής ομάδας του Future Library, που έχει αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υλοποιείται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και σε μεγάλο αριθμό Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.

Το θέμα της φετινής εκστρατείας είναι:

Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη!

Πόσο δύσκολο είναι να προσδιορίσουμε τι είναι μια βιβλιοθήκη;
Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες δίνει τον εξής ορισμό της λέξης «βιβλιοθήκη»: «Το σύμπαν (που άλλοι το λένε «Η Βιβλιοθήκη») αποτελείται από έναν ακαθόριστο και ίσως άπειρο αριθμό εξαγωνικών στοών, με τεράστιους αεραγωγούς στη μέση, περιφραγμένους με πολύ χαμηλά κάγκελα. Από οποιοδήποτε εξάγωνο φαίνονται οι πάνω και οι κάτω όροφοι, ατέλειωτα. Η διαρρύθμιση των στοών είναι απαράλλαχτη…». (Μυθοπλασίες, μτφ.: Αχιλλέας Κυριακίδης, Ύψιλον, 1989).

Όλοι οι κόσμοι που τα βιβλία μιας Βιβλιοθήκης δημιουργούν βρίσκονται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ και μετατρέπουν τον χώρο σε καράβι, τηλεσκόπιο, μηχανή του χρόνου, φυτώριο, κουφάλα δέντρου… Παιδιά έφηβοι και ενήλικες αυτό το καλοκαίρι μέσα από μία σειρά δράσεων ανακαλύπτουν, προσδιορίζουν και μετατρέπουν τη Βιβλιοθήκη σε έναν θελκτικό και αγαπημένο χώρο για τους μελλοντικούς χρήστες της, θεμελιώνοντας μια σταθερή δια βίου σχέση.

Όλες οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής. Είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης, 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των δράσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ για τον Ιούνιο έχει ως εξής:

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, 11:00 - 13:00, για όλα τα παιδιά της βιβλιοθήκης
Έναρξη Καλοκαιρινής εκστρατείας - Πόσο καλά ξέρω τα βιβλία της βιβλιοθήκης;
Γονείς και παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο της Βιβλιοθήκης, ζωγραφίζουν τις αφίσες για να ενημερώσουν όλους για τις δράσεις της και δηλώνουν την ενεργή συμμετοχή τους σ’ αυτές. Στη συνέχεια κάθε παιδί παίρνει μία κάρτα που ορίζει την αποστολή του να ανακαλύψει ένα βιβλίο στη βιβλιοθήκη. Στο τέλος των εκδηλώσεων παρουσιάζουν με λίγα λόγια την υπόθεση των βιβλίων τους και το προτείνουν ή όχι στα υπόλοιπα παιδιά.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015, 11:00 - 13:00, για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης του κόσμου
Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη. Έχει τα δάση του με τα παραμύθια τους, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με τα βιβλία φυσικών επιστημών, τα βουνά του με τα βιβλία ιστορίας. Με την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων Α’θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015, 11:00 - 13:00, για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη … είναι μια μηχανή του χρόνου - Η αρχή της Ιστορίας.
Πότε άρχισε η ιστορία; Με τη βοήθεια του βιβλίου της Μαρίας Αγγελίδου ‘Ιστορίες που τις είπε η θάλασσα’ μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη - μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στο όνειρο της ιστορίας την εποχή του Ηροδότου.

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2015, 11:00 - 13:00 για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια κουφάλα δέντρου
Η βιβλιοθήκη γίνεται η κουφάλα δέντρου του παραμυθιού. Μέσα στην κουφάλα ζουν μικρά και μεγαλύτερα ζωάκια, βρίσκουν καταφύγιο κατατρεγμένοι ήρωες παραμυθιών. Η νεράιδα μαγείρισσα ζει στο δάσος και προσπαθεί να βρει αυτό που θέλει πραγματικά στη ζωή. Με τη συγγραφέα του βιβλίου κ. Λίνα Μουσιώνη.

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2015, 11:00 - 13:00 για παιδιά ηλικίας άνω των 7 ετών
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μία λέσχη επιτραπέζιων παιχνιδιών
Κάθε Πέμπτη όλο το καλοκαίρι γινόμαστε μια μεγάλη παρέα και μοιραζόμαστε στιγμές γέλιου, διασκέδασης και σκέψης παίζοντας με τους φίλους μας επιτραπέζια παιχνίδια.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, 11:00- 13:00 για παιδιά ηλικίας 7-11 ετών
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη … είναι ένας αρωματικός κήπος
Αυτό το καλοκαίρι η βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε κήπο. Φυτεύουμε και φροντίζουμε αρωματικά φυτά. Παράλληλα διαβάζουμε ιστορίες και παραμύθια που τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top