Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

Από την Επιμόρφωση Ζωής (Επι.Ζω.) και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων θα υλοποιηθεί το σεμινάριο «βασική υποστήριξη ζωής και αντιμετώπιση πνιγμονής σε παιδιά».

Το σεμινάριο, που θα γίνει την Τρίτη 26 Μαΐου το απόγευμα (17:30 – 21:30) στο Μύλο του Παππά (κεντρικό κτίριο στο ισόγειο), αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και Αντιμετώπισης Πνιγμονής σε Παιδιά, σε περιπτώσεις καρδιακής – αναπνευστικής ανακοπής και απόφραξης του αεραγωγού από ξένο σώμα, σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες αναζωογόνησης σε παιδιά.

Απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, προσωπικό παιδικών σταθμών, υγειονομικούς, μέλη εθελοντικών διασωστικών ομάδων κτλ. Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 4 ώρες, και περιλαμβάνει: Εισαγωγική διάλεξη για τη Βασική Υποστήριξη Ζωής & Αντιμετώπιση πνιγμονής σε Παιδιά. Επίδειξη δεξιοτήτων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και απόφραξης του αεραγωγού από ξένο σώμα (σενάριο σε πραγματικό χρόνο).

Πρακτική εξάσκηση Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και απόφραξης του αεραγωγού σε εκπαιδευτικά προπλάσματα (κούκλες) παιδιού, νηπίου και βρέφους, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων. Το τελικό κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 20 ευρώ / άτομο και περιλαμβάνει το εγχειρίδιο του σεμιναρίου, το έντυπο υλικό (πρόγραμμα, στυλό, καρτελάκι κτλ), το πιστοποιητικό συμμετοχής (Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα), τα αναλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και λοιπά έξοδα.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το δεύτερο σεμινάριο με θέμα την «παροχή Α’ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου το απόγευμα (16:30 – 21:30) επίσης στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτίριο στο ισόγειο) σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών.

Το σεμινάριο αυτό, αφορά στην παροχή πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε βασικές αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την αντιμετώπιση επειγόντων και απειλητικών για την Υγεία και τη Ζωή καταστάσεων σε περιπτώσεις Τραυματισμών και Παθολογικών περιστατικών.

Απευθύνεται στον γενικό πληθυσμό (γονείς, μαθητές, σπουδαστές) αλλά και σε επαγγελματικές ομάδες (υγειονομικοί, αστυνομικοί, πυροσβέστες, εκπαιδευτικοί, εθελοντές διασώστες κτλ).

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ώρες και περιλαμβάνει τις εξής εκπαιδευτικές ενότητες: Αντιμετώπιση Τραυματισμών. Εισαγωγική διάλεξη για την αρχική εκτίμηση και αντιμετώπιση Τραυματισμών. Επίδειξη δεξιοτήτων αντιμετώπισης Τραυματισμών (σενάριο σε πραγματικό χρόνο). Πρακτική εξάσκηση αντιμετώπισης Τραυματισμών, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων. Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών (εισαγωγική διάλεξη για την αρχική εκτίμηση, επίδειξη δεξιοτήτων αντιμετώπισης παθολογικών περιστατικών, πρακτική εξάσκηση αντιμετώπισης παθολογικών περιστατικών, σε ολιγομελείς ομάδες εκπαιδευομένων).

Το τελικό κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 20 ευρώ / άτομο και περιλαμβάνει το έντυπο υλικό (πρόγραμμα, στυλό, καρτελάκι κτλ), το πιστοποιητικό συμμετοχής (Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα), τα αναλώσιμα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν καθώς και λοιπά έξοδα.

Το κόστος συμμετοχής για τα σεμινάρια καταβάλλεται στην τράπεζα EUROBANK στο λογαριασμό 0026.0398.13.0200230710 (δικαιούχος Επι.Ζω.). Απαραίτητα στο καταθετήριο πρέπει να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο του καταθέτη, η Ημερομηνία του σεμιναρίου που επιθυμεί να παρακολουθήσει καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης μπορεί να γίνει απευθείας καταβολή του ποσού στα γραφεία της Επι.Ζω. στην οδό Κουμουνδούρου 30 & Ανθίμου Γαζή (2ος Όροφος, 09:00 – 14:00).

Περισσότερες πληροφορίες:
www.epizo.gr
facebook.com/EpiZo.epimorfosizois
info@epizo.gr
τηλ. 6975324920 & 6948890799

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top