Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Μαθητική εκδήλωση στην πλατεία Ταχυδρομείου

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας συνδιοργανώνει με την αντιδημαρχία Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Λαρισαίων γιορτή με θέμα: «Περιβάλλον και Πολιτισμός», την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η εορταστική εκδήλωση γίνεται με αφορμή τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius 2013-2015 «CuLturE And EnviRoNment». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές επτά ευρωπαϊκών χωρών: Ρουμανία, Τουρκία, Γερμανία, Λετονία, Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα, με συντονιστικό σχολείο το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Στο διάστημα των δύο αυτών ετών οι μαθητές όλων των σχολείων εκπόνησαν μια σειρά εργασιών που αφορούν τον πολιτισμό της κάθε περιοχής, τους κινδύνους που απειλούν τα μνημεία και το περιβάλλον και πρότειναν τρόπους προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Παράλληλα επισκέφτηκαν ερευνητικά κέντρα και χώρους περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος όπου ενημερώθηκαν πάνω σε θέματα που αφορούν το πρόγραμμα. Τέλος πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές επισκέψεις στα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, γνώρισαν και δημιούργησαν φιλίες με συνομηλίκους τους στην Ευρώπη και συμμετείχαν στην καθημερινότητα τους φιλοξενούμενοι από τις οικογένειες τους.

Με σύνθημα «Αγαπώ το σχολείο μου, αγαπώ την πόλη μου, αγαπώ τη χώρα μου – Νοιάζομαι και σέβομαι τον Άνθρωπο και τα επιτεύγματά του» το πρόγραμμα άνθισε και άπλωσε ρίζες και κλαδιά και άνοιξε τις πόρτες του στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει χορούς και τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου, ενώ ο Γιάννης Λεκάκης και η Έφη Μπρούζα, καθηγητές του σχολείου θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά τη γιορτή. Τη μουσική επιμέλεια έχει η Βάια Τριανταφύλλου – Μουσικός και την επιμέλεια των χορών η Νάντια Παπαδοπούλου – Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας.

Στην Παιδαγωγική Ομάδα του προγράμματος συμμετείχαν οι: Δεληζώνα Ζωή – Δ/ντρια, Κανάκη Βικτωρία και Γούλα Μαρία – Υποδ/ντριες, Καρρά Αποστολία – Συντονίστρια, Κατσαβός Γιάννης, Μαλέτσικα Μαρία, Νατσιούλας Κων/νος, Παπαδοπούλου Νάντια, Ρουμπακιάς Ιωάννης, Χατζηαβραάμ Αγγελική και Χαχάμης Γιώργος.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top