Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

Διαδραστική έκθεση «Μικροί εφευρέτες»

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Η διαδραστική έκθεση «Μικροί εφευρέτες» θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28) από τις 3 - 12 Ιουνίου και ώρες 10:00 - 13:00 και 19:00 – 21:00. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 3 Ιουνίου στις 20:00. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και ενηλίκους.

Τι γίνεται όταν ένα παιδικό μυαλό αφήνεται ελεύθερο;
Πως βοηθάμε το μυαλό μας να συγκεντρώνεται;
Πως γεννιούνται οι ιδέες;
Μπορούμε να τις υλοποιήσουμε όλες;
Και πως μπορεί μια ιδέα να είναι χρήσιμη για όλους τους ανθρώπους;

Το i paizo, το πρώτο Εργαστήρι Τεχνολογίας και Ανάπτυξης του δημιουργικού νου, δίνει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα μέσα από μια βιωματική διαδικασία παιχνιδιού και μάθησης. Η Τίνα Μιναρετζή (Ηλεκτρολόγος μηχανικός Η/Υ) και η Λένα Χαϊδούτη (Θεατρολόγος – Παραμυθού) δημιούργησαν ένα ευφάνταστο project, με τίτλο «Μικροί εφευρέτες».

Τα παιδιά, ηλικίας 5 έως 9 ετών, μέσα από ασκήσεις φαντασίας και παιχνίδια εκγύμνασης του μυαλού δημιούργησαν πρωτότυπες ιδέες, έγιναν μικροί εφευρέτες και κατασκεύασαν τη μακέτα της εφεύρεσης τους ! Ένα διαστημικό όχημα που ανιχνεύει νερό σε άλλους πλανήτες, μια ηλεκτρονική συσκευή που ελέγχει τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού, ένα μηχάνημα που κατασκευάζει ουράνια τόξα και άλλες 46 εφευρέσεις των μικρών επιστημόνων του i paizo αποτελούν τα εκθέματα της έκθεσης του καινοτόμου project «Μικροί εφευρέτες».


Η έκθεση θα παρουσιαστεί σε χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να επιτρέπει τη διάδραση και να ενεργοποιεί τους μηχανισμούς σκέψης και όξυνσης της φαντασίας. Παράλληλα με τα εκθέματα, θα υπάρχει ψηφιακή περιήγηση σε τεχνολογικές εφευρέσεις του σύγχρονου κόσμου.

Ελάτε να ξεναγηθείτε στο μοναδικό κόσμο των μακετών- εφευρέσεων των παιδιών, να απολαύσετε μια ψηφιακή περιήγηση και να γνωρίσετε αξιοσημείωτες εφευρέσεις της εποχής μας, σχετικές με τις εφευρέσεις των παιδιών.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top