Σάββατο, 23 Μαΐου 2015

Διαγωνισμός παραμυθιού και ζωγραφικής παιδιών

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα στα πλαίσια των δράσεων το Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, με αφορμή την Ημέρας της Ευρώπης, διοργανώνουν:

  • Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο «Μια ζωγραφιά για την Ευρώπη»
  • Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της»

Αναλυτικότερα...

Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Μέσα από τον διαγωνισμό οι μαθητές των σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σύνολο πλέον των 28 κρατών-μελών της, την ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης και θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαΐου 2015, μετά τις 10:00 π.μ., σε ομάδες των 30, στην οδό Λαπηθών 6, στο 2ο όροφο.

Τα υλικά ζωγραφικής θα είναι έτοιμα, για να ζωγραφίσουν οι μαθητές. Για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, θα πρέπει να γίνεται συνεννόηση με τη Γραμματέα του ΠΟΚΕΛ, Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, στο τηλέφωνο 6974578900.

Η επιτροπή αποτελείται από δασκάλους – ζωγράφους – εικαστικούς, μέλη του ΠΟΚΕΛ, (Γιάννης Γεωργιάδης, Καίτη Τσικούρα, Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, Σήλια Μπαχτσέ). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο και θα δοθούν τα βραβεία και βεβαιώσεις (σε όλους όσους θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό), σε ειδική εκδήλωση, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ενώ στη συνέχεια θα υλοποιηθεί και έκθεση με όλα τα έργα των μαθητών, στο χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Οι βραβευμένες ζωγραφιές θα αξιοποιηθούν, στην εικονογράφηση παραμυθιού με αντίστοιχο θέμα ή θα δοθούν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να κοσμήσουν κάποιον τοίχο του κτιρίου.

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού

Οι μαθητές ηλικίας 8-15 χρονών των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων και των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των γυμνασίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να δημιουργήσουν ένα παραμύθι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα 28 κράτη-μέλη της, την ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα.

Ο διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού ζωγραφικής απευθύνεται στους μαθητές σχολείων της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης, ξεκινά στις 20 Μαΐου και θα λήξει στις 30 Ιουνίου 2015. Οι σελίδες του παραμυθιού πρέπει να είναι σε μέγεθος Α4, μέχρι 3 (τρεις) σελίδες, μέγεθος γραμμάτων 12, γραμματοσειρά Times New Roman και θα υπογράφονται στο τέλος με ψευδώνυμο.

Πρέπει να εκτυπωθούν σε 3 (τρία) αντίτυπα και να σταλούν σε φάκελο, μέσα να περιέχει μικρό κλειστό φάκελο με τα αναλυτικά στοιχεία (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο μαθητή, ταχυδρομική διεύθυνση, σταθερό και κινητό τηλέφωνο, e-mail, σχολείο στο οποίο φοιτά, τίτλος παραμυθιού).

Διεύθυνση αποστολής: Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Λάρισας, (υπ’ όψη: για το Διαγωνισμό Παραμυθιού), Λαπηθών 6, 41221 Λάρισα. (Πληροφορίες στη Γραμματέα του ΠΟΚΕΛ, τηλέφωνο : 6974578900). Επίσης, θα πρέπει να σταλεί το παραμύθι και σε ηλεκτρονική μορφή, είτε σε CD (μέσα στο φάκελο) είτε με e-mail, στο ΠΟΚΕΛ pokel.larisas@gmail.com

Θέμα: «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της».
Καταληκτική ημερομηνία: 30 Ιουνίου 2015.


Τα παραμύθια θα δοθούν στην Κριτική Επιτροπή, αποτελείται από 3 Εκπαιδευτικούς, με ανάλογο συγγραφικό έργο στην καριέρα τους (Γιώτα Φώτου, Ευδοκία Ποιμενίδου – Χατζηδημητρίου, Βασίλης Καραβίδας) και θα τα διαβάσουν στη διάρκεια του καλοκαιριού και θα τα βαθμολογήσουν.

Στη συνέχεια θα ανοιχθούν οι κλειστοί φάκελοι των τριών πρώτων μαθητών. Μετά, θα γίνει ηχογράφηση των πρώτων 3 παραμυθιών, στην κάθε κατηγορία, με μουσική επένδυση. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο και θα γίνει ειδική εκδήλωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, όπου θα δοθούν εκεί, επίσημα, οι βεβαιώσεις συμμετοχής (για όλους τους συμμετέχοντες) και τα βραβεία. Θα δημιουργηθούν CD, με τα βραβευμένα παραμύθια, για να δοθούν στους συμμετέχοντες και σε όλα όσα από τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της περιοχής δείξουν ενδιαφέρον.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top