Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Μια νύχτα στο μουσείο και στη βιβλιοθήκη!

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

«Κοιμάσαι στο μουσείο, ξυπνάς στον... πολιτισμό!»

Ο Δήμος Λαρισαίων και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Γ. Ι. Κατσίγρα, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, διοργανώνει το 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες» το Σάββατο 23 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη, το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Λαογραφικό Μουσείο και το Σάββατο 13 Ιουνίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Το «Sleepover – διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές. Καθιερώθηκε από τις αρχές του 2000 και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές άλλαξε ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσειακή εμπειρία, από οπτικοκεντρικό και παθητικά προσληπτικό σε βιωματικό και ενεργητικό.

Με το sleepover δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία με στόχο τη βιωματική καλλιέργεια της παιδείας και του πολιτισμού από τις μικρές ηλικίες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών και υλοποιείται με τη συμμετοχή έμπειρων μουσειοπαιδαγωγών, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο και με την υποστήριξη νηπιαγωγών του Δήμου Λαρισαίων.


Ο Δήμος Λαρισαίων προσφέρει βραδινό και πρωινό γεύμα, ενώ τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους υπνόσακο, μαξιλάρι, φακό, παντόφλες, άνετα ρούχα και ένα μπουκαλάκι νερό. Οι γονείς κατά την προσέλευση στα μουσεία, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη δράση (η δήλωση έχει αναρτηθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του δήμου.

Η διανυκτέρευση θα ξεκινάει στις 19:00 και θα ολοκληρώνεται στις 9:30 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015 και θα γίνονται καθημερινά από 10:00-12:00 στο τηλέφωνο 2410614449 αποκλειστικά από τους γονείς των παιδιών που επιθυμούν να λάβουν μέρος και μέχρι την συμπλήρωση των θέσεων. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας ενώ κάθε παιδί μπορεί να πάρει μέρος μόνο σε μια διανυκτέρευση.


Δείτε το ρεπορτάζ της Θεσσαλία TV

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top