Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Το Σάββατο το 1ο Sleepover- διανυκτέρευση στη Δημοτική Πινακοθήκη

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», το Σάββατο 23 Μαΐου, διοργανώνει το Μουσειοεκπαιδευτικό Πρόγραμμα:
«Ο Van Gogh συνομιλεί με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λάρισας»

Στο πρόγραμμα θα εξελίσσονται οι εξής δράσεις για τους μικρούς μας φίλους:

  • Παρατήρηση του Ουράνιου Θόλου μέσω τηλεσκοπίου. Τα παιδιά με την καθοδήγηση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού του Αστεροσκοπείου Λάρισας "ΑΡΙΣΤΕΥΣ" θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν ουράνια σώματα όπως το φεγγάρι και τα άστρα, τη βροχή των Lyrids, τις φωτεινές γραμμές δηλαδή που είναι ορατές για κάποια δευτερόλεπτα μετά το πέρασμα μετεωριτών και τον «Κρόνο σε Αντίθεση». Ο Κρόνος θα βρίσκεται, δηλαδή, στο πιο κοντινό σημείο με τη γη (για την παρατήρηση του συγκεκριμένου φαινομένου είναι απαραίτητη η χρήση τηλεσκοπίου).

  • Ομαδική εικαστική δράση πάνω στο έργο του Ολλανδού ζωγράφου Vincent Van Gogh «Έναστρη Νύχτα», τόσο μέσω της τέχνης της ζωγραφικής και του κολλάζ, όσο και μέσω της χρήσης πολυμέσων πάνω στο διαδραστικό animation “Starry Night” του digital artist Πέτρου Βρέλλη.

  • Εικαστική-κιναισθητική ομαδική δραστηριότητα με αφορμή το έργο του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Ανοιχτό Παράθυρο», έργο που ανήκει στη Συλλογή Γ.Ι.Κατσίγρα.

  • Προβολή ταινίας στους εκθεσιακούς χώρους της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ, όπου και οι μικροί μας φίλοι θα κοιμηθούν.

Επιστημονική Υπεύθυνη Προγράμματος Ελένη Φωλίνα, ιστορικός της Τέχνης-εικαστικός.
Πληροφορίες: 2410 621205


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top