Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

«Υπάρχουν και χειρότερα» από την Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Κάθε άνοιξη, εδώ και 24 χρόνια, η Παιδική Εικαστική Σκηνή της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή ανεβάζει ένα έργο για τους μαθητές της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης με ελεύθερη είσοδο.

Το έργο αυτό έχει την ιδιαιτερότητα να παίζεται από παιδιά για παιδιά και παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο στον φιλόξενο χώρο του.

Πολλά από τα έργα που παίχτηκαν σημάδεψαν τις αναμνήσεις των παιδιών, άλλα με την σκηνική τους μαγεία, όπως το: «χρωματιστή Οδύσσεια», «…για να ‘χουμε υγεία και μαγεία», «Φεστιβάλ Οικολογικής Μαγείας», «Λάρισα, φίλη για πάντα», και άλλα με το ιδιαίτερο τους νόημα, όπως τα: «τα 5 γράμματα της ευχής», «και μάθανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», «μαμά, μεγάλωσα», «το πιθάρι της Πανδώρας», «το χρυσάφι της καρδιάς μου», «ψέματα κι αλήθεια στης ζωής τα παραμύθια», «ζητείται Δασκάλα», « οδός Φιλίας».

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι της Κάκιας Χαλήμαγα-Χατζή και τα σκηνικά και οι κούκλες , είναι έργο των μελών της Σκηνής.

Το φετινό έργο, φέρει τον τίτλο «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ».

«Σε μια παραμυθένια πολιτεία, την Αλλαλούμπολη, οι κάτοικοι της ανακαλύπτουν την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, αφού περάσουν από διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις»

Με την έξυπνη μυθοπλασία του παραμυθιού δημιουργούνται φανταστικές εικόνες που θα εντυπωσιάσουν τους θεατές μικρούς και μεγάλους.
Η υπόθεση του έργου ακροβατεί ανάμεσα στο γέλιο και στη συγκίνηση χαρίζοντας στους θεατές το ιδιαίτερό του νόημα.

Στο φετινό έργο παίζουν οι μαθήτριες: Βαρσάμη Αθανασία, Γρυπάρη Ελίνα, Γουτούλη Ηρώ, Καλλιώρα Μαρία Ξένια, Λαρίση Ισμήνη, Λαχανά Αριστέα, Μανιάτη Κωνσταντίνα, Μπατζοπούλου Κωνσταντίνα, Πιτσίλκα Ελένη, Ταουσάνη Έφη, Τσαδήμα Φένια, Χαρούλη Βάσια, Χατζηγρίβα Ευτυχία.

Στις 21,22,23 Απριλίου θα δοθούν πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία και απογευματινές για το κοινό στις 19:30 με ελεύθερη είσοδο στο ΔΩΛ.

Τηλέφωνα για κλείσιμο παραστάσεων: 2410621001-6988343679, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ, υπεύθυνη Άννα Μανιάτη-Τσιάρα.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top