Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

Δύο ξεχωριστές παρουσιάσεις παραμυθιών στη Λάρισα

Από Larissa Kid   Την     Παρουσίαση βιβλίου 0 σχόλια

Οι Εκδόσεις «ΛΟΓΟΤΕΧΝΟΝ» και η αλυσίδα βιβλιοπωλείων «ΠΑΙΔΕΙΑ» με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου των εκδόσεων με τίτλο «Λαϊκά παραμύθια από τη Βουλγαρία» και του τρυφερού βιβλίου της Βάσως Μπουλογιώργου «παραμύθι σε δύο ρόδες»!

Την Κυριακή 5 Απριλίου, ώρα 12:00 το μεσημέρι
στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Παιδεία», Μεγ. Αλεξάνδρου 6

ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗΣ


Θα δοθούν ΔΩΡΑ στα παιδιά που θα πάρουν μέρος στα δρώμενα!

Στην εκδήλωση συμμετέχουν η Αναστασία Καραογλάνη, εκδότρια, επιμελήτρια παιδικού βιβλίου, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, η Βάσω Μπουλογιώργου, Βρεφονηπιοκόμος, συγγραφέας, εκπαιδεύτρια μουσικής και η Μαράγγα Σουζάνα, φιλόλογος, βιβλιοθηκονόμος, επιμελήτρια κειμένων, εμψυχώτρια.

Τα βιβλία θα δοθούν σε πακέτο προσφοράς ΜΟΝΟΝ για την ημέρα της εκδήλωσης.

Λαϊκά Παραμύθια από τη Βουλγαρία

Τα παραμύθια που περιέχονται σ’αυτό το βιβλίο εκφράζουν τη σοφία και την παράδοση του βουλγαρικού λαού.

Η ξεχωριστή τους δύναμη εντοπίζεται στο ότι μεταφέρουν το ελεύθερο για την εποχή τους πνεύμα των παλαιότερων στις νεότερες γενιές.

Οι ήρωές τους εμφανίζονται με τη συμπεριφορά τους ως φορείς βασικών αξιών της ανθρώπινης κοινωνίας, όπως είναι η καλοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η εντιμότητα.

Τα δέκα παραμύθια που επιλέχθηκαν έχουν ως ήρωες ζώα και απευθύνονται σε μικρά παιδιά με στόχο να τα ψυχαγωγήσουν και να τα κάνουν να σκεφτούν.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στον ήχο. Η αφήγηση των παραμυθιών στο cd είναι θεατρική, και σε επιλεγμένα σημεία δένει με στοιχεία της βουλγάρικης γλώσσας και μουσικής.

Πρόκειται για εξαιρετικά φροντισμένη έκδοση, υψηλής αισθητικής ως προς το περιεχόμενο αλλά και τη μορφή. Σκληρό εξώφυλλο με χρυσοτυπία, εντυπωσιακές παραδοσιακές ζωγραφιές, καλλιτεχνικό στήσιμο, σώμα ραφτό, αποτελούν αυτή την έκδοση. Συνοδεύεται από cd επιμελημένο από τον Μιχάλη Συριόπουλο, ηθοποιό.
Μετάφραση: Βαΐτσα Χανή -Μωυσίδου

Παραμύθι σε 2 ρόδες

Ειναι η ιστορία ενός παιδιού με διαφορετικότητα που αγωνίζεται με την βοήθεια του Στέλιου Βάσκου, υπεραθλητή της ποδηλασίας των Τρικάλων. Μέσα από τις καλαίσθητες σελίδες του αναδεικνύονται μηνύματα αλληλεγγύης, φιλίας, προσωπικού αγώνα και αφοσίωσης σε αυτόν, άσκησης, φυσικής ζωής, φιλοζωίας. Ακόμη, αγγίζει το θέμα του bullying. Με ενσωματωμένη θεατρική παράσταση του παραμυθιού από τη θεατρική ομάδα «Λογείον», αποτελεί ένα υπέροχο δώρο για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.
Συγγραφέας: Μπουλογιώργου, Βασιλική Σ.0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top