Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από την eduACT στο Εμπορικό Κέντρο Pantheon Plaza

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια


Στην προσπάθεια η ρομποτική να φτάσει σε κάθε γωνιά της χώρας μας και να έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, την Παρασκεύη 17 & το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 η ομάδα της eduACT φιλοξενήθηκε από το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στην πόλη της Λάρισας και πραγματοποίησε βιωματικά εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 6 εώς 9 και 9-16 ετών.

Περισσότερα από 150 παιδιά συναρμολόγησαν και προγραμμάτισαν το πρώτο τους ρομπότ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τους διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Έρευνας Ρομποτικής & Τεχνολογίας FIRSTLEGOLeague και Jr. FIRSTLEGOLeague.

Η διάθεση και οι ιδέες των παιδιών ένα χρόνο μετά την πρώτη FLL εμπειρία τους εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους!To FIRSTLEGOLeague και Jr. FIRSTLEGOLeague είναι προγράμματα Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Ρομποτικής για παιδιά 9-16 ετών και 6 έως 9 ετών αντίστοιχα. Διοργανώνονται σε Παγκόσμια κλίμακα και ξεκίνησαν από το εκπαιδευτικό τμήμα της Lego, σε συνεργασία με το ίδρυμα First το 1992.

Το 2013 στο δίκτυο των 80 χωρών που συμμετέχουν προστέθηκε η Ελλάδα μέσω του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού σωματείου eduACT το οποίο διοργανώνει το Διαγωνισμό FLL Ελλάδα , Κύπρο και Βουλγαρία.

Το θέμα του διαγωνισμού της επόμενης χρονιάς έχει ήδη ανακοινωθεί με αντικείμενο την ανακύκλωση και θέμα «Trash Teck», οι προετοιμασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει!

Πληροφορίες στο : firstlegoleague.gr
Και στο τηλέφωνο: 69843323420 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top