Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια«Νερό Πηγή Ζωής
και Πολιτισμού»


Στις 22 Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού και Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας" διοργανώνονται δωρεάν απογευματινά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε το 1992 στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και τη Διαχείρισή του. Το νερό ‘ο διάφανος χρυσός’ αποτελεί βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη κάθε ζωντανού οργανισμού. Ο Αριστοτέλης είχε περιγράψει το νερό ως το ζωτικότερο από τα τέσσερα στοιχεία που συνθέτουν τη Γη. Αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για καλλιτέχνες αλλά και για τον απλό λαό. Ο άνθρωπος αξιοποιεί τις πολλαπλές δυνατότητες του νερού στη βελτίωση της υγείας του, της γεωργίας, της ενέργειας της βιομηχανίας. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας όμως έκανε τον άνθρωπο να αισθανθεί παντοδύναμος. Η επέμβασή του στο περιβάλλον και η αλόγιστη χρήση του νερού έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ποιότητα του νερού και στην αξιοποίησή του.

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση μαθητών στην αειφορική διαχείριση του νερού και του περιβάλλοντος καθώς και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης διοργανώνονται για μία εβδομάδα εκπαιδευτικά προγράμματα από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’, το Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ‘Δρυάς’, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου - Ελασσόνας, το Σύλλογο Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού και το Μουσείο Θεσσαλικής Ζωής.

Συγκεκριμένα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας "Κωνσταντίνος Κούμας" θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω απογευματινά προγράμματα:

Δευτέρα 16-3-2015 «Ο κύκλος του νερού στον κύκλο της ζωής».
Μέσα από κείμενα, εικόνες, ήχους και βιωματικές ασκήσεις παιδιά ηλικίας 8-12 ετών γνωρίζουν τον πολύπλευρο ρόλο και αξία του νερού στον άνθρωπο.

Πέμπτη 19-3-2015 Προβολή του Ντοκιμαντέρ: «Ιερή Οικολογία».
Ο Σύλλογος Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού μετά την προβολή συζητά με ενήλικες για την αξία του υδάτινου στοιχείου.

Όλες οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα στη Βιβλιοθήκη, επικοινωνήστε στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα οργανωμένης επίσκεψης και ξενάγησης μαθητών στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Συκουρίου στο Νερόμυλο του ιδρυτή Κίττα (Υπεύθυνος Μουσείου κ. Πράπας τηλ. 2410610221 και 2495051879) και οργανωμένης επίσκεψης, ξενάγησης και συμμετοχής μαθητών σε βιωματικό πρόγραμμα εξοικείωσης με παραδοσιακούς τρόπους χρήσης και εξοικονόμησης νερού στο χώρο του Μουσείου Θεσσαλικής Ζωής ‘Οικογένεια Συρμακέζη’ στην Ελάτεια. (Υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Συρμακέζη τηλ.2495022262)

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top