Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015

Δημοτικός Κουκλοθίασος ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια

Ολοκληρώνεται το Σάββατο 21 Μαρτίου ο πρώτος κύκλος τριμήνου της επαναλειτουργίας του Κουκλοθιάσου Τιριτόμπα και παράλληλα του Μουσείου Κούκλας στο Μύλο του Παπά με μια ανοιχτή γιορτή στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

Μέσα σε αυτούς τους τρείς μήνες αποκτήσαμε πολλούς νέους φίλους, με μεγάλη μας χαρά επέστρεψαν εγκάρδιοι και πολλοί παλιοί φίλοι του κουκλοθιάσου Τιριτόμπα και δόθηκε μια πολύ σημαντική βάση για την ορθή λειτουργία και την αξιοποίηση των χώρων του Δημοτιού Κουκλοθιάσου "Τιριτόμπα" και την ανάδειξη του οράματος των δημιουργών του Κώστα Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου.

Κάποιες από τις δράσεις μας:

 • Ανακαίνιση του Μουσείου ώστε αυτό να είναι επισκέψιμο.
 • Δημιουργία χώρου μόνιμου εργαστηρίου μέσα στο Μουσείο.
 • 7 Κουκλοεργαστήρια με ελεύθερη είσοδο "Ο Φον Κουραμπιές", "Η μάγισσα Φρικαντέλλα", "Τα κουκλοτράγουδα", "Η πετρόσουπα".
 • Εξειδικευμένο σεμινάριο με θέμα την εμψύχωση κούκλας και χρηστικών αντικειμένων από τους κουκλοπαίκτες του θεάτρου μαριονέτας "Ανταμαπανταχού".
 • Μόνιμα τμήματα εργαστηρίων κατασκευής κούκλας για παιδιά και ενηλίκους κάθε Σάββατο πρωί.
 • Εύρεση πολύτιμου ιστορικού υλικού στον υπόγειο χώρο του κουκλοθεάτρου σε κούκλες, εργαλεία και ενθύμια και αξιοποίησή τους.
 • Ανακαίνιση κουκλοθεάτρου ώστε ο ήχος τα φώτα και η ποιότητα της παράστασης να αποδίδουν στο μέγιστο.
 • Παραγωγή νέας κουκλοθεατρικής παράστασης με τίτλο "Τα τρία δώρα"
 • Κατασκευή πέντε νέων κουκλών που θα αποτελούν πλέον εκθέματα του Μουσείου από την παράσταση "Τα τρία δώρα".
 • Φιλοξενία του κουκλοθίασου γιγαντόκουκλων "Redicolo" με την παράσταση "Ο κύκλος με την κούκλα" μέλος της Unima Hellas.
 • Φιλοξενία του θεάτρου μαριονέτας "Ανταμαπανταχού" με τις παραστάσεις "Της μουσικής τα νήματα" για ενήλικες και "Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα" για παιδιά, μέλος της Unima Hellas.
 • Δωρεάν παραστάσεις για τους τριάντα βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, δωρεάν παραστάσεις για τα ειδικά σχολεία Λάρισας, παραστάσεις για το κοινό, καθημερινές παραστάσεις για σχολεία.
 • Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και εργαστήριο κατασκευής κούκλας μετά την παράσταση.
 • Έναρξη πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος κουκλοθεάτρου για εφήβους σε συνεργασία με το 8ο Γυμνάσιο Λάρισας με θέμα "Τα κάστρα" και στόχο τη βιωματική προσέγγιση της ιστορίας και της κοινωνικής θέσης του ανθρώπου στην Ελλάδα μέσα από την κατασκευή κούκλας, σκηνικών και κουκλοθεατρικού κειμένου, σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Αργυρώ Καραγκούνη την κοινωνιολόγο Διονυσία Τριπολίτου και την υπεύθυνη του Δημοτικού Κουκλοθίασου Φωτεινή Καλούδη.
 • Έναρξη πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος κουκλοθεάτρου για εφήβους σε συνεργασία με το 7ο Γυμνάσιο Λάρισας με θέμα "Τα συναισθήματα μιας κούκλας" με στόχο την βιωματική προσέγγιση της θέσης του εφήβου στο σχολείο, στο σπίτι, στην κοινωνία, τη στάση του απέναντι στο bullying, στη διαφορετικότητα, στις ηθικές αξίες και στους προσωπικούς του προβληματισμούς, μέσα από την κατασκευή κούκλας, σκηνικών και κουκλοθεατρικού κειμένου και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Χαρά Κουτάλου, την κοινωνιολόγο Διονυσία Τριπολίτου και την υπεύθυνη του Δημοτικού Κουκλοθίασου Φωτεινή Καλούδη.
 • Συνεργασία με την Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας σε συνδιοργάνωση αποκριάτικης εκδήλωσης με έκθεση έργων και κατασκευή κούκλας.
 • Δημιουργία ψηφιακού βίντεο της παράστασης αλλά και αφιέρωμα στο Δημοτικο Κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Σας προσκαλούμε λοιπόν το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρες 10-2 για να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου και να σας ενημερώσουμε για τις νέες μας δράσεις στο επόμενο τρίμηνο που ακολουθεί.

Παράλληλα όσοι αγαπάτε το κουλοθέατρο και θέλετε κι εσείς να ..παίξουμε όλοι μαζί, δηλώστε τη συμμετοχή σας στο κουκλοτηλέφωνο 2410251657 και γίνετε ενεργοί εθελοντές στο Πρώτο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Λάρισας που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο, με κουκλοδράσεις, κουκλοθεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο δρόμου και κουκλοπαρελάσεις σε όλη την πόλη!

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top