Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου στη Λάρισα

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

Μια ανοιχτή γιορτή για το κουκλοθέατρο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου πραγματοποιεί ο κουκλοθίασος ''Τιριτόμπα-Κώστας Χατζηανδρέου-Σοφία Φουτζοπούλου" στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Κούκλας στο Μύλο του Παπά το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρες 10:00-14:00.

Ελάτε να διασκεδάσετε στα ανοιχτά εργαστήρια κατασκευής κούκλας δημιουργώντας τις δικές σας κούκλες κουκλοθεάτρου με πολύχρωμα πρωτότυπα κουκλοθεατρικά υλικά για μικρά χεράκια και μεγάλη φαντασία.

Φωτογραφηθείτε με τις κούκλες,παίξτε υπαίθριο κουκλοθέατρο,δοκιμάστε πρωτότυπες μάσκες κουκλοθεάτρου,γνωρίστε τους κουκλοήρωες όλων των παραστάσεων του Τιριτόμπα και φυσικά επισκεφτείτε το Μουσείο Κούκλας και ρωτήστε μας μαθαίνοντας τα πάντα για το κουκλοθέατρο στην Ελλάδα.

Γιατί η Λάρισα αγαπάει το Κουκλοθέατρο!

Σάββατο 21 Μαρτίου, ώρες 10:00-14:00
Είσοδος ελεύθερη.
Κουκλοτηλέφωνο:2410251657

Εμψυχώτριες: Φωτεινή Καλούδη-Λήδα Ντούρου-Michelle Gerber
Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών - Μουσείο Κούκλας - Κουκλοθίασος Τιριτόμπα.

Οι ιδρυτές του Δημοτικού Κουκλοθίασου " Τιριτόμπα" Κώστας Χατζηανδρέου και Σοφία Φουτζοπούλου κατάφεραν να σημαδέψουν το σύγχρονο ελληνικό κουκλοθέατρο δουλεύοντας ασταμάτητα επί 25 χρόνια και παλεύοντας καθημερινά με τα χέρια και την ψυχή, για την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα που αρμόζει στη ζωή των κουκλών, αλλά και του κοινού τους.

Υπήρξαν από τους πρωτοπόρους που τόλμησαν στη χώρα μας πειραματισμούς με στόχο τη διεύρυνση του ορίζοντα της θεατρικής χρήσης της κούκλας, ξεφεύγοντας από την στενή μέχρι τότε αντίληψη περί κουκλοθεάτρου, αναγνωρίζοντας την πλήρη καλλιτεχνική δυναμική της και μεταφέροντας το πνεύμα της ριζοσπαστικής αναγέννησης της τέχνης αυτής που στην Ευρώπη είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top