Σάββατο, 21 Μαρτίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου στη Λάρισα

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

Η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, από τον κόσμο της μαριονέτας και του θεάτρου σκιών, προκειμένου αναδειχθεί μία μορφή τέχνης με πανάρχαιη ιστορία.

Οι θεατρικές και λογοτεχνικές ρίζες των δραματικών τεχνών σε όλους τους πολιτισμούς συνδέονται με το κουκλοθέατρο, το οποίο έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων με ποικίλους και εξαιρετικούς τρόπους.

Το Ελληνικό Κέντρο της Διεθνούς Ένωσης Κουκλοθεάτρου (UNIMA) διοργανώνει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, εκδηλώσεις με κουκλοθέατρο και εργαστήρια για παιδιά. Στην Αθήνα θα γίνει μια παρέλαση, η οποία με αφετηρία το Σύνταγμα (στις 14:30) και ακολουθώντας διάφορες διαδρομές μέσα στην πόλη θα κορυφωθεί με δρώμενα και μουσική στο Θησείο (στις 16:00 στον πεζόδρομο της Ερμού). Οι διοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες της πρωτεύουσας, να γεμίσουν το κέντρο της Αθήνας με τις δικές τους κούκλες!!!!! Δείτε τις εκδηλώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Καλαμπάκα εδώ και εδώ.

Η Λάρισα γιορτάζει και αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου με μια ανοιχτή γιορτή για το κουκλοθέατρο, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και ο κουκλοθίασος «Τιριτόμπα - Κώστας Χατζηανδρέου & Σοφία Φουτζοπούλου», στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Κούκλας στο Μύλο του Παπά το Σάββατο 21 Μαρτίου και ώρες 10:00-14:00.

Ελάτε να διασκεδάσετε στα ανοιχτά εργαστήρια κατασκευής κούκλας δημιουργώντας τις δικές σας κούκλες κουκλοθεάτρου με πολύχρωμα πρωτότυπα κουκλοθεατρικά υλικά για μικρά χεράκια και μεγάλη φαντασία.

Φωτογραφηθείτε με τις κούκλες, παίξτε υπαίθριο κουκλοθέατρο,δοκιμάστε πρωτότυπες μάσκες κουκλοθεάτρου,γνωρίστε τους κουκλοήρωες όλων των παραστάσεων του Τιριτόμπα και φυσικά επισκεφτείτε το Μουσείο Κούκλας και ρωτήστε μας μαθαίνοντας τα πάντα για το κουκλοθέατρο στην Ελλάδα.

Γιατί η Λάρισα αγαπάει το Κουκλοθέατρο!

Είσοδος ελεύθερη

Κουκλοτηλέφωνο: 2410251657
Εμψυχώτριες: Φωτεινή Καλούδη-Λήδα Ντούρου-Michelle Gerber

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top