Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Εβδομάδα Παιδικής Λογοτεχνίας στη Λάρισα (30 Μαρτίου - 3 Απριλίου 2015)

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

Η Αντιδημαρχία Παιδείας Νεολαίας και Αθλητισμού με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας και το Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Κωνσταντίνος Κούμας” διοργανώνουν με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας του Παιδικού Βιβλίου, εκδηλώσεις για την παιδική λογοτεχνία.

Σκοπός των εκδηλώσεων αυτής της εβδομάδας είναι να προσεγγίσουν οι μαθητές το βιβλίο και την ανάγνωση γενικότερα, να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης, γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας, να γνωρίσουν τους δημιουργούς και να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας..

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου έχει ως εξής:

Δευτέρα 30/3/2015

Οι μαθητές θα ταξιδέψουν στο “Νησί με τα κρυμμένα μυστικά” με τη συγγραφέα ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΤΣΟΥ-ΚΑΝΤΑΝΗ. Επίσης θα προβληθούν διαφάνειες και μια σχετική με το θέμα του μυθιστορήματος ταινία. Το βιβλίο απευθύνεται στους μαθητές των Γ΄, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων.

Τρίτη 31/3/2015

Μεγάλες περιπέτειες για... μικρούς αναγνώστες με τη ΛΙΝΑ ΜΟΥΣΙΩΝΗ
Διαδραστικά παιχνίδια φιλαναγνωσίας για να μάθουμε ν΄ αγαπάμε τις λέξεις και το βιβλίο.
Απευθύνεται στους μαθητές των Α', Β' και Γ' τάξεων.

Τετάρτη 1/4/2015

“Οι Αρραβώνες του Καραγκιόζη” με καραγκιοζοπαίχτη τον μαθητή της Δ' Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τερψιθέας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΠΟΚΗ. Επίσης ομάδα μαθητών της τάξης του θα μιλήσουν για τον Καραγκιόζη και τη δουλειά του συμμαθητή τους. Δύο παραστάσεις: 09:00π.μ. και 11:00 π.μ. Για όλες τις τάξεις.

Πέμπτη 2/4/2015

Η έμπνευση, οι τεχνικές και τα μυστικά της εικονογράφησης με την εικονογράφο ΣΔΟΥΚΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ. Διαδραστικό παιχνίδι και κατασκευή εικονογραφημένου παραμυθιού με τα παιδιά. Απευθύνεται στους μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης.

Παρασκευή 3/4/2015

Η ΕΥΔΟΚΙΑ ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ – ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ θα αφηγηθεί λαϊκό παραμύθι, από το βιβλίο της “Τα παραμύθια της γιαγιάς Ευδοκίας”, που οι μαθητές με τη βοήθεια της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΤΕΛΟΔΗΜΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ θα το διασκευάσουν σε ποίημα. Απευθύνεται σε μαθητές των Β', Γ, και Δ τάξεων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σχολείων θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ από 18 έως 28 Μαρτίου, στο τηλ: 2410671173 και ώρες 9:00-15:00.

Στον 2ο όροφο του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει Έκθεση Παιδικού Βιβλίου και Ζωγραφικής των παιδιών των Λεσχών Πολιτισμού (μαθητών Δημοτικού) με θέμα το παιδικό βιβλίο.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top