Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

«Sleepover» Διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες της Λάρισας

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

Μια νύχτα στο Μουσείο!

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Sleepover» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού για παιδιά 8-10 ετών.

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας, διοργανώνει το 1ο «Sleepover- διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες» το Σάββατο 23 Μαΐου στην Πινακοθήκη, το Σάββατο 30 Μαΐου στη Βιβλιοθήκη και το Σάββατο 6 Ιουνίου στο Λαογραφικό Μουσείο.

Το «Sleepover - διανυκτέρευση σε μουσειακούς χώρους και βιβλιοθήκες», είναι μία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές. Καθιερώθηκε από τις αρχές του 2000 αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσειακή εμπειρία, από οπτικοκεντρικό και παθητικά προσληπτικό σε βιωματικό και ενεργητικό.

Εκατοντάδες μουσεία διαφορετικών προσανατολισμών σε όλον τον κόσμο άρχισαν να ανοίγουν τις πόρτες τους και να φιλοξενούν σε υπνόσακους στο πάτωμα παιδιά, με ή χωρίς τους γονείς τους, και πρόσφατα και ενήλικες, που σπεύδουν να πληρώσουν τα πολύ συχνά τσουχτερά εισιτήρια για να διανυκτερεύσουν σε χώρους που κάποτε προσπερνούσαν αδιάφοροι.


Με το sleepover δίνεται λοιπόν η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τα μουσεία της πόλης, να πάρουν μέρος σε επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες, βιώνοντας ταυτόχρονα μία σπάνια εμπειρία με στόχο τη βιωματική καλλιέργεια της παιδείας και του πολιτισμού από τις μικρές ηλικίες.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 έως 10 ετών και υλοποιείται από το εξειδικευμένο προσωπικό των μουσείων με την υποστήριξη νηπιαγωγών του Δήμου ενώ για την ασφάλειά τους παρευρίσκονται Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι δωρεάν, ενώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Η διανυκτέρευση θα ξεκινάει στις 19:00 και θα ολοκληρώνεται το πρωί της επόμενης ημέρας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες τόσο για τη διαδικασία συμμετοχής όσο και για τη διανυκτέρευση στο μουσείο.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top