Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

«Σιωπηλά Τοπία-Σιωπηλοί Χώροι» για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια

Ο ζωγράφος Χρήστος Σαμαράς συστήνει σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού την τέχνη του, μέσα από τη νέα του έκθεση «Σιωπηλά Τοπία-Σιωπηλοί Χώροι», η οποία παρουσιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα έως τις 8 Μαρτίου 2015.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο έργο ενός σύγχρονου ζωγράφου από τον ίδιο, να συζητήσουν μαζί του για την τέχνη του, να μοιραστούν τους προβληματισμούς του πάνω στη σύγχρονη κοινωνία και να εμπλακούν στη ζωγραφική διαδικασία αντιγράφοντας έναν πίνακά του.

Κοινό: σχολικές ομάδες Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού
Προαπαιτούμενα: προσυνεννόηση με την Γραμματεία της ΔΠΛ
Γλώσσα: ελληνικά
Διάρκεια: 10/2 έως 6/3/2015
Διάρκεια Εκπαιδευτικού Προγράμματος: 90 λεπτά
Τόπος: Εκθεσιακοί Χώροι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας
Κόστος: ελεύθερη είσοδος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Αριθμός ατόμων: 30

Δήλωση συμμετοχών στη Γραμματεία της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας στο τηλέφωνο 2410621205Ο Χρήστος Σαμαράς γεννήθηκε στην Τσαριτσάνη Ελασσόνας το 1940. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήρι του Γιάννη Παππά (1960 – 1965), με διακρίσεις στη σύνθεση και το γυμνό. Παρουσίασε την πρώτη του δουλειά το 1972 στη γκαλερί «ASTOR» στην Αθήνα, με έργα περισσότερο αφαιρετικά, δουλειά που θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες εκείνης της χρονιάς.

Από το 1976 έως το 2006 συμμετείχε σε πολλές ομαδικές αλλά και ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Λάρισα, Βόλο και στην ευρύτερη περιοχή. Φιλοτέχνησε προτομές και ανδριάντες επιφανών Ελλήνων και το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Ελασσόνα.

Από το 1978 έως το 2008 υπηρέτησε στην ΙΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Λάρισας ως μουσειακός γλύπτης. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.

Η κ. Συραγώ Τσιάρα-Ιστορικός Τέχνης γράφει για τον Χρήστο Σαμαρά: « Βαθύτερες οικολογικές και κοινωνικές ανησυχίες συνθέτουν το υλικό και θεματικό υπόστρωμα του έργου του Χρήστου Σαμαρά. Η επισφαλής σχέση του σημερινού ανθρώπου με το αστικό τοπίο, την φύση και τον διαταραγμένο ψυχισμό του διατρέχει τον κύριο όγκο της δουλειάς του, με μια στιβαρή και αυστηρή αντιμετώπιση του θέματος, που δεν επιτρέπει συναισθηματικές εξάρσεις και περιττούς σχολιασμούς.»

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top