Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Οι «Ανταμαπανταχού» για τρεις παραστάσεις στη Λάρισα

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλια

Οι περίφημοι ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ταξιδεύουν από την Αθήνα, στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά.

Παρασκευή 27/2 στις 20:00
«Της μουσικής τα νήματα»

Σάββατο 28/2 & Κυριακή 1/3 στις 18:00
«Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα»

Σάββατο 28/2 & Κυριακή 1/3 από 10:00 - 14:00
Σεμινάριο Κουκλοθεάτρου για Ενήλικες
«Εμψύχωση αντικειμένων»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ
Το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ έρχεται στη Λάρισα, στο δημοτικό κουκλοθίασο ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ στο Κουκλοθέατρο στο μύλο του Παππά, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στις 20:00 παρουσιάζοντας μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα!

Ειδικά οι "μεγάλοι" φίλοι του κουκλοθίασου που θέλετε να έρθετε αλλά μεγάλωσαν τα παιδάκια σας.

Μια και μοναδική παράσταση που μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες... μαζί με τα παιδιά σας.

Οι μαριονέτες, κατασκευασμένες από ξύλο και χαρτοπολτό, κινούνται με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπου ο χειρισμός απαιτεί συγχρονισμό και ακρίβεια, αναδεικνύοντας κάθε λεπτομέρεια στην κίνησή τους ενώ παίζονται σε μαύρο φόντο.

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 18:00, θα παρουσιάσει την παράσταση για παιδιά «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα».

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Της μουσικής τα νήματα»

Πρόκειται για μια απρόβλεπτη συναυλία με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Μια κωμική παράσταση χωρίς λόγια αποτελούμενη από ξεχωριστά σκετς με 11 μαριονέτες σε ρόλους μουσικών και δύο κουκλοπαίκτες που συμμετέχουν από τη μια πλευρά σε μια παράσταση κουκλοθεάτρου και από την άλλη σε μια παράσταση μιμικής με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Ένας λαϊκός κρουστός με μια ανατολίτισσα χορεύτρια belli dance, ένας ακορντεονίστας με μια τσιγγάνα τραγουδίστρια, ένας παραδοσιακός ουτίστας με 3 κλασικούς βιολιστές, ένας κιθαρίστας μ' έναν ντράμερ του Rock συγκροτήματος "The Strings", ένας μικρός βιολιστής και ένας τραγουδιστής της country, είναι οι πρωταγωνιστές της παράστασης.

Μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας και μιμικής, η οποία αν και απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και ενήλικες, οι χορογραφίες,το χιούμορ, οι ανατροπές και ο ρυθμός είναι στοιχεία που συντελούν να παρακολουθείται εξίσου ευχάριστα απ' όλες τις ηλικίες.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα»

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 18:00 στο κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά, το θέατρο μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ θα παρουσιάσει την παράσταση για παιδιά «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα».

Πρόκειται για μια παράσταση θεάτρου μαριονέτας με κούκλες διαφορετικών μεγεθών και τεχνικών (μαριονέτες με νήματα και μαρότες), χρησιμοποιεί τεχνικές αφήγησης παραμυθιού και σύγχρονου θεάτρου σκιών, ενώ ο σκηνικός χώρος μεταμορφώνεται διαρκώς κατά την εξέλιξη της δράσης.
Απευθύνεται σε παιδιά 4 ετών και άνω.

Πού χάνονται τα παιδικά μας όνειρα;
Θα μπορέσει άραγε να μας δώσει κάποια απάντηση ο Στρατής, ο μικρός μυλωνάς με τη μεγάλη αγάπη για τη μουσική;
Όταν το πάθος του Στρατή για το βιολί συγκρούεται με τα συμφέροντα του σκληρού αφέντη, το όνειρο και η πραγματικότητα μπλέκονται σ' έναν χορό παράξενο, μαγικό και γνώριμο…

Είναι μια χώρα μακρινή που κατοικούν τα ξεχασμένα όνειρά μας
Όμως αν θέλεις να τη δεις πρέπει ξανά να θυμηθείς.
Κι αν θυμηθείς αυτή μικραίνει.

Πληροφορίες 2410251657, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τριτόμπα.Σεμινάριο Κουκλοθεάτρου για Ενήλικες

«Εμψύχωση αντικειμένων»

Σεμινάριο κουκλοθεάτρου για ενήλικες από το Θέατρο Μαριονέτας “Ανταμαπανταχού” διάρκειας 8 ωρών, διοργανώνει στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά, ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιτιτόμπα υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων το Σάββατο 28/2 και την Κυριακή 1/3 από 10:00 – 14:00.

Στο εργαστήρι αυτό θα ερευνηθούν οι θεατρικές δυνατότητες χρηστικών αντικειμένων και η σχέση τους με τον άνθρωπο. Μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς ατομικά και ομαδικά θα συνδυαστεί η τόλμη και η φαντασία του παιδιού με τη γνώση και την πειθαρχία του ενήλικα. Τα αντικείμενα, πότε ως σύμβολα και πότε ως κούκλες, θα πάρουν ρόλο, θα μεταμορφωθούν, θα αφηγηθούν μικρές ιστορίες,θα συνδιαλλαγούν με τον άνθρωπο -ηθοποιό που τα χειρίζεται.

Όλη η πειραματική διαδικασία του εργαστηρίου θα είναι βασισμένη πάνω σε τεχνικές κουκλοθεάτρου και μιμικής.

Κόστος 50 ευρώ το άτομο.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες 2410251657, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τριτόμπα.


Οι «Ανταμαπανταχού»

Το εργαστήρι κατασκευής και θεάτρου μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ δημιουργήθηκε το 1996 από τον Νίκο Τόμπρο και την Ελένη Παναγιώτου,κουκλοποιούς και κουκλοπαίκτες με έδρα τα Βασιλικά της Β. Εύβοιας. Από τότε δίνει παραστάσεις στον δρόμο, σε θέατρα, σχολεία, εκδηλώσεις δήμων και φεστιβάλ στην Ελλάδα (Κιλκίς), Ευρώπη (Γαλλία, Πορτογαλία, Σερβία, Ιταλία, Τενερίφη και Κύπρο), Τουρκία, Ν.Αφρική και Ν. Κορέα.

Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον συνδυασμό του θεάτρου κούκλας με άλλες τέχνες και σε αυτή τη κατεύθυνση έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής και του τσίρκου. Έχει κάνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά και ενήλικες σε δήμους, σχολεία, διεθνή φεστιβάλ, με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και την Ν.Ε.Λ.Ε.

Διοργάνωσε επί 3 συνεχή έτη (1999-2001) 2ήμερες συναντήσεις κουκλοθέατρου και Καραγκιόζη και τα καλοκαίρια του 2007 και 2008 "Φεστιβάλ κουκλοθεάτρου" στα Βασιλικά. Η πρώτη εμφάνιση της ομάδας σε θεατρική σκηνή της Αθήνας ξεκίνησε με την παράσταση "Ακροβασίες" το 2007 στο εργαστήρι Μαιρηβή και ακολούθησαν "Ο Γαργαλιστής" το 2008-9, "Της μουσικής τα νήματα" 2009-2010 στο Θέατρο ΕπιΚολονώ και τέλος "Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα" για δύο συνεχείς χρονιές 2010-12 στο Θέατρο ΠΚ. Βασικό μέλημα της ομάδας είναι η διαρκής εκπαίδευσή της.

Ο Νίκος Τόμπρος εκτός από την πορεία του ως κουκλοπαίκτης-κουκλοποιός παρακολούθησε σεμινάρια σωματικoύ θεάτρου, υποκριτικής, χορού, κλόουν και σύγχρονου θεάτρου σκιών. Η Ελένη Παναγιώτου, επίσης κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιός, είναι κοινωνική λειτουργός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με εμψύχωση αντικειμένων, θεατρικό φωτισμό, ζωγραφικής και stop motion animation.

Η Ελένη Γιαννακοπούλου, είναι νηπιαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού,έχει σπουδάσει μουσική και σωματικό θέατρο και είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσα.

www.antamapantahou.gr
www.facebook.com/antamapantahou


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 • 8o Διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας, Κιλκίς, 2006
 • Festival International de Titeres de CANARIAS,fit'2008
 • 2ο Διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και παντομίμας , Δ. Λατσίων, Κύπρος,2008
 • Festival Internationale Teatro di Figura di Pinerolo, Italia, 2009
 • International Festival "La Luna è azzurra" San Miniato - Firenze,Italia, 2009
 • 10o Festival internationale del teatro di figura ,SAN MARTINO di Colle Umbertο-Venezia, 2009
 • Bab Festival, Burattini a Benevento , Italia,2010
 • Internationale del mondo per ragazzi XXI edizione Porto Sant Elpidio,Italia 2010
 • Ti Fiabo e Ti Racconto, XV ed. Festival Teatro Ragazzi,Molfetta ,Ιtalia 2010
 • Festival "Borghi & Burattini" 2010, Bergamo, Italy
 • 5th Animar - International puppets, festival of Teulada, Sardinia 2010
 • 14ο Διεθνές φεστιβαλ κούκλας 4-14 Μαίου ,Κωσταντινούπολη,Τουρκία 2011
 • PUPPETRY &VISUAL THEATER FESTIVAL 3-11 SEPTEMBER 2011,CAPE TOWN - S.AFRICA

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top