Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Βιωματικό εραστήρι με την Μαριλένα Καββαδά στο νηπιαγωγείο «ΛΗΤΩ»

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 10:00 π.μ. στο Νηπιαγωγείο ΛΗΤΩ, θα πραγματοποιηθεί ένα φανταστικό βιωματικό εργαστήρι ενηλίκων, με θέμα:
«Το παραμύθι ως πηγή έμπνευσης,
δημιουργίας και μάθησης
»

Με τη μοναδική Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέα - Χορογράφο - Νηπιαγωγό Med) στο εργαστήρι θα υλοποιηθούν δραστηριότητες έμπνευσης, δημιουργίας και μάθησης με αφορμή το παραμύθι και την αξιοποίηση του σε ομάδες μικρών παιδιών. Ανοιχτές δραστηριότητες, εναρμονισμένες με τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και πρακτικές προσεγγίσεις, βασισμένες κυρίως στο δραματικό παιχνίδι, τη μουσική, την κίνηση και τις τέχνες.

Απευθύνετε σε ευαισθητοποιημένους γονείς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας αλλά και όλων των κλάδων που θα ήθελαν να μάθουν πως να χαρίσουν γνώση μέσα από την τέχνη, τον χορό και την μουσική. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ντυθείτε αθλητικά και ελάτε να περάσουμε ένα ξεχωριστό Σαββατιάτικο πρωινό.

Κόστος συμμετοχής 17€, για σπουδαστές 12€

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλέφωνο 2410546568

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Μαριλένα Καββαδά


Η Μαριλένα Καββαδά, έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό (Υποτροφία Νίκης Κονταξάκη), στον Ελληνικό Πολιτισμό (Αριστούχος Ε.Α.Π.), στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) και έχει αποφοιτήσει με άριστα από το διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών: «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει επιμορφωθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό για θέματα που άπτονται των ειδικοτήτων της και έχει εργαστεί ως καθηγήτρια χορού σε σχολές χορού, ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και ως χορογράφος σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές. (π.χ. με τη Θεατρική Σκηνή «Μίμηση Πράξης» χορογραφώντας το παραμύθι της Ζωρζ Σαρρή «Γαϊτανάκι», της Άλκης Ζέης το έργο «Κεραμιδοτρέχαλος» και του Ευγένιου Τριβιζά τα θεατρικά έργα: Ο πόλεμος της κουτσουλιάς, το νούφαρο του βάλτου, Πλατς Μουτς κ.ά.).

Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρότυπα καλλιτεχνικά - εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Από το 2010 αξιοποιώντας τις σπουδές και την πολυετή εμπειρία της στον τομέα της εκπαίδευσης και τον καλλιτεχνικό χώρο, ίδρυσε και συντονίζει την παιδαγωγική & καλλιτεχνική ομάδα «Μαγικό Κοχύλι» που δραστηριοποιείται κυρίως στις πολυτροπικές και διαδραστικές εμψυχώσεις παραμυθιών.
Επίσης, έχει επιμεληθεί περισσότερα από δέκα CDs για παιδιά και έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα στο πλαίσιο εκπαιδευτικών δράσεων υπό την αιγίδα διαφόρων επιστημονικών και καλλιτεχνικών φορέων. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή σεμινάρια και συνέδρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.
Τέλος, στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται βιβλία για παιδιά, βιβλία για εκπαιδευτικούς, βιβλία για γονείς, κείμενα σε παιδαγωγικά περιοδικά και κείμενα σε πρακτικά επιμορφώσεων.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top