Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Οι παραστάσεις του Τιριτόμπα για “Τα τρία δώρα”

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλια

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, καθημερινά στις 10:00 παραστάσεις για δημοτικά σχολεία με το έργο «Τα τρία δώρα» της Ζωής Βαλάση, στο Κουκλοθέατρο στο Μύλο του Παππά.

Παραστάσεις για το κοινό κάθε Σάββατο στις 6:00 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ. (Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου δε θα πραγματοποιηθεί παράσταση)

Ένα έργο με ξεκαρδιστικούς διαλόγους και απολαυστικούς ήρωες – κούκλες, ένα παραμύθι που αγγίζει τα όρια της σύγχρονης πραγματικότητας, με πολλά μηνύματα που αφορούν στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο.

Το κουκλοθέατρο σαν θέαμα προσφέρει στο παιδί ερεθίσματα που το εμπλουτίζουν ψυχικά συναισθηματικά, νοητικά, γνωστικά. To παιδί μεταφέρεται σ' ένα φανταστικό χώρο, ξεφεύγει από την πραγματικότητα, συμμετέχει, ταυτίζεται, διασκεδάζει, παραδειγματίζεται από τη δράση της κούκλας.

Μέσα από τα παθήματα των ηρώων, το κουκλοθέατρο δίνει τη δυνατότητα στο παιδί να αφομοιώσει ηθικούς νόμους, κανόνες, κώδικες, αξίες απαγορεύσεις, ιδανικά, ακόμα και τη δομή και λειτουργία της κοινωνίας στην οποία ζει.

Για κρατήσεις-πληροφορίες οι διευθυντές σχολείων και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη του Δημοτικού Κουκλοθίασου ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ κ. Φωτεινή Καλούδη στο 2410251657, 6989460969.


Η υπόθεση
Στα “Τρία Δώρα” όπως είναι ο τίτλος του έργου πρωταγωνιστεί ένα καλοκάγαθο ζευγάρι ηλικιωμένων που το βοηθάει η Καλή Μοίρα να γλιτώσουν από τη φτώχεια. Ο άπληστος βασιλιάς τους όμως, μαζί με τον γλοιώδη και δουλικό του στρατηγό, τους βάζουν συνέχεια τρικλοποδιές. Πώς θα εξελιχθεί το παραμύθι; Θα συνεχίσουν να ζητούν τη βοήθεια της Καλής Μοίρας, ή θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους;

Η συνέχεια στην Κουκλοσκηνή...

Κείμενο: Ζωή Βαλάση
Παίζουν: Φωτεινή Καλούδη, Λήδα Ντούρου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Καρυδάκη
Κούκλες-Κοστούμια: Φωτεινή Καλούδη
Σκηνογραφία: Φωτεινή Καλούδη
Εικαστική επιμέλεια: Δήμητρα Εξάρχου
Επιμέλεια μουσικής: Φωτεινή Καλούδη
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιάπτσιου

Τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top