Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Όλα τα παιδιά πάνε το Σάββατο στο Μύλο του Παππά

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

Γεμάτο εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού για τα παιδιά θα είναι αυτό το Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο Μύλος του Παππά ξεκινώντας στις 11 το πρωί από τη “Γωνιά του Παραμυθιού” στο κεντρικό κτίριο στον 1ο όροφο.

Η Βάσω Σκύφτα λέγοντας παραμύθια με τη ζεστή της φωνή, κράτησε συντροφιά σε εκατοντάδες παιδιά κατά την περίοδο των εορτών, παιδιά που έφεραν το μαξιλαράκι τους, έβγαλαν τα παπουτσάκια τους, ξάπλωσαν στη φλοκάτη και ταξίδεψαν με τη φαντασία τους στην παραμυθοχώρα.

Αυτό το Σάββατο, ο παραμυθοκύκλος θα κλείσει πανηγυρικά με ένα ακόμη παραμύθι. Και μετά, η Βάσω θα πάρει τα παιδάκια και θα τα πάει στο Μουσείο Κούκλας όπου την ίδια ώρα θα πραγματοποιείται ένα αφιέρωμα στην ελληνική μουσική παράδοση από τον δημοτικό κουκλοθίασο Τιριτόμπα με τίτλο "Τα κουκλοτράγουδα".

Εκεί, μαζί με τη Φωτεινή Καλούδη θα διηγηθούν κι άλλα παραμύθια, θα πουν τραγούδια, θα φτιάξουν κούκλες, κι όλοι μαζί θα στήσουν τη δική τους ιστορία, εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά ελληνικά παιχνιδοτράγουδα.

Ταχταρίσματα, παιχνιδίσματα, τραγούδια για τη φύση, για χορό και παραμύθι. Μικρός θησαυρός λαϊκής φαντασίας, εικόνες χαράς και τρυφερής συντροφιάς, πλούτος γλωσσικός - κληρονομιά πολύτιμη σε καιρούς τόσο φτωχούς σε ποίηση, τόσο φορτωμένους με μοναξιά. Διάρκεια προγράμματος :2 ώρες.
Ηλικίες:5 +. Είσοδος ελεύθερη.

Και το Σάββατο θα κλείσει με την παράσταση του Τιριτόμπα στις 6 το απόγευμα στο Κουκλοθέατρο. Ο δημοτικός κουκλοθίασος παρουσιάζει κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 11 π.μ. το έργο της Ζωής Βαλάση “Τα τρία δώρα”.

Ένα έργο με ξεκαρδιστικούς διαλόγους και απολαυστικούς ήρωες – κούκλες, ένα παραμύθι που αγγίζει τα όρια της σύγχρονης πραγματικότητας, με πολλά μηνύματα που αφορούν στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο.
Είσοδος 3 ευρώ.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top