Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

«Εκπαίδευση και τεχνολογία: Μέτρον άριστον»

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Κούμας», την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, διοργανώνει εκδήλωση, που αφορά γονείς, μαθητές, αλλά κι εκπαιδευτικούς, με τίτλο : «Εκπαίδευση και τεχνολογία: Μέτρον άριστον», σήμερα Παρασκευή και ώρα 7:30 μ.μ. στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.

Θα τεθούν προβληματισμοί κι απόψεις πάνω σ’ ένα σύγχρονο και καυτό κοινωνικό – εκπαιδευτικό ζήτημα, αυτό του εθισμού στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα κινητά τηλέφωνα, όπως: Πόσο χρησιμοποιούν οι νέοι, τα συγκεκριμένα μέσα; Πόσο εύκολα ξεπερνούν το μέτρο; Τι σημαίνει «μέτρο» και ισορροπημένη χρήση, ώστε ούτε να θεοποιούμε, αλλά ούτε και να απορρίπτουμε αυτού του είδους τη σύγχρονη τεχνολογία; Πόσο θετικό ρόλο παίζουν στην εκπαιδευτική διαδικασία;

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα γίνουν εισηγήσεις από τον φιλόλογο καθηγητή, κ. Σωτήρη Τιτή, με θέμα «Η κατάκτηση του μέτρου στη χρήση της τεχνολογίας», από τον σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής Λάρισας - Καρδίτσας, κ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη, με θέμα «Δυνατότητες, αλλά και κίνδυνοι του διαδικτύου και της κοινωνικής δικτύωσης» και από την ηλεκτρολόγο μηχανολόγο, μηχανικό Η/Υ, ειδικευμένη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων (i-paizo), κ. Τίνα Μιναρετζή, με θέμα «Τεχνολογία υπολογιστών κι εκπαίδευση».

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει προβολή της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Πραγματική ζωή» του ΕΠΑΛ Τυρνάβου και θα ακολουθήσει ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η εκπαιδευτικός, κ. Ευδοκία Ποιμενίδου - Χατζηδημητρίου.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top