Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δημοτικός κουκλοθίασος «Τιριτόμπα» ξανά στο προσκήνιο

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια


Ο Δημοτικός κουκλοθίασος Τιριτόμπα “Κώστας Χατζηανδρέου- Σοφία Φουτζοπούλου” με ιδιαίτερο σεβασμό στο ανεκτίμητης αξίας έργο που άφησαν οι δημιουργοί του, επαναλειτουργεί με καλλιτεχνική ευθύνη της Φωτεινής Καλούδη.

Στο πλαίσιο μια επανατοποθέτησης στον τρόπο λειτουργίας του, ο κουκλοθίασος καθώς και το μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κούκλας, θα λειτουργήσει κανονικά για τη σεζόν 2014-2015 με παραστάσεις, δράσεις, εργαστήρια και εκδηλώσεις που στόχο έχουν να φέρουν σε επαφή τα μικρά παιδιά με την τέχνη του κουκλοθεάτρου σε όλες του τις διαστάσεις, δηλαδή από την ιδέα της κατασκευής μιας κούκλας μέχρι τη δημιουργία και παρακολούθηση μιας κουκλοθεατρικής παράστασης.

Διατηρώντας το βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο του κουκλοθίασου Τιριτόμπα, δηλαδή την εμφάνιση των ηθοποιών μαζί με τις κούκλες στη σκηνή, οι φίλοι της κουκλοθεατρικής τέχνης θα απολαύσουν για φέτος παραστάσεις ποιότητας, όπως άλλωστε αρμόζει στον διεθνούς φήμης και από τους πρώτους πανελλαδικά, κουκλοθίασο Τιριτόμπα.

Σε συνεργασία με την Ένωση κουκλοπαικτών UNIMA HELLAS, παράλληλα με τις παραστάσεις του δικού μας κουκλοθίασου, στο χώρο του κουκλοθεάτρου, θα φιλοξενούνται ανά τακτά διαστήματα παραστάσεις από σημαντικούς κουκλοθίασους και κουκλοθέατρα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, οι περισσότερες από τις 300 συλλεκτικές κούκλες που βρίσκονται σήμερα στο Μουσείο Κούκλας, θα συντροφεύουν τους μικρούς μας φίλους στην περιήγησή τους στην ιστορία του κουκλοθεάτρου. Μέσα από συχνές δράσεις για παιδιά όπως αφηγήσεις παραμυθιών με κούκλες, ξεναγήσεις, θεματικές εκθέσεις κούκλας, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν και να εμπνευστούν από μια τέχνη που ριζώνει στην αρχή του ελληνικού πολιτισμού.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μουσείου Κούκλας θα λειτουργεί εργαστήριο κατασκευής κούκλας για τους μικρούς επισκέπτες. Ταυτόχρονα, κουκλοποιοί και κουκλοπαίκτες μέλη της UNIMA θα πραγματοποιούν βιωματικά σεμινάρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για ενήλικες.

Στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του κουκλοθίασου, τιμητική διάκριση για φέτος θα έχει το πρώτο φεστιβάλ κουκλοθεάτρου Τιριτόμπα που θα πραγματοποιηθεί κατά το μήνα Μάρτιο στη μνήμη των δημιουργών του. Στο φεστιβάλ θα πρωταγωνιστήσει ειδικό αφιέρωμα στη Σοφία Φουτζοπούλου και στον Κώστα Χατζηανδρέου όπου οι κούκλες τους θα ζωντανέψουν γι' άλλη μια φορά, για να μας διηγηθούν την ιστορία τους και να δώσουν ψυχή στο όραμά τους.

Οι πρώτες προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την περίοδο των Χριστουγέννων:


  • «Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»
Τετάρτη 17/12 στις 18.00 & Τρίτη 30/12 στις 11.00
Κουκλοθεατρική αφήγηση και κουκλοεργαστήριο στο Μουσείο Κούκλας σε συνεργασία με το εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης «Κινούμενα Σχέδια».
Είσοδος ελεύθερη.

  • «Ο Καλικάντζαρος που φοβόταν το σκοτάδι»
Πέμπτη 18/12 στις 18.00
Θεατρικό μιούζικαλ από τα παιδιά του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας «Οι Αμυγδαλιές» με υπεύθυνη θεατρολόγο την Αγγελική Βόγια.
Είσοδος: ένα μήλο.

  • «Φρικαντέλα- Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»
Τετάρτη 24 /12 στις 18.00 & Τετάρτη 31/12 στις 11.00
Κουκλοθεατρική αφήγηση και κουκλοεργαστήριο στο Μουσείο Κούκλας με εμψυχώτριες τις Φωτεινή Καλούδη και Λήδα Ντούρου.
Είσοδος ελεύθερη.

  • ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ
«Τα τρία δώρα» της Ζωής Βαλάση
Πρεμιέρα Σάββατο 20/12 στις 18.00, Κυριακή 21/12 στις 11.00, Σάββατο 27/12 στις 18.00, Κυριακή 28/12 στις 11.00
Είσοδος: 3 ευρώ.


Φωτογραφίες της Κατερίνας Λιάπτσιου
Φωτογράφος και συνεργάτης του Larissakid
www.photokl.gr


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top