Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Δείτε live το μαγικό ταξίδι του Αϊ Βασίλη

Από Larissa Kid   Την     Προτάσεις 0 σχόλια

Το μαγικό ταξίδι του Αϊ Βασίλη από το Βόρειο Πόλο ξεκίνησε!

Μπορείτε να δείτε ανά πάσα στιγμή, πού ακριβώς βρίσκεται το ιπτάμενο έλκηθρό του, φορτωμένο με χιλιάδες δώρα για τα παιδιά όλου του κόσμου, σε απευθείας σύνδεση με το γίγαντα του διαδικτύου Google και του Google Earth ή μέσω της Microsoft's Bing Maps και της Αμερικάνικης Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας «North American Aerospace Defense Command» (NORAD).


Η τελευταία ανέλαβε να προστατεύσει αυτό το ταξίδι, αλλά και να σας ενημερώνει συνεχώς, δίνοντας το στίγμα του! Ραντάρ, δορυφόροι, και μαχητικά αεροσκάφη θα ακολουθούν το έλκηθρο σε όλη την πορεία του, ενώ η φωτεινή κόκκινη μύτη του Ρούντολφ η οποία εκπέμπει μια υπέρυθρη ακτίνα, θα επιτρέπει στους δορυφόρους, την ανίχνευσή του!

Μπορείτε να δείτε που ακριβώς βρίσκετε ο Άγιος Βασίλης και εάν πλησιάζει στην πόλη σας μέσω των ιστοσελίδων santatracker.google.com και www.noradsanta.org

Πως ξεκίνησε η ιστορία της παρακολούθησης...

Η λάθος αγγελία του
πολυκαταστήματος
«Sears Roebuck & Co.»
Όλα ξεκίνησαν το 1955, πολύ πριν γεννηθεί το internet, όταν το πολυκατάστημα «Sears Roebuck & Co.» δημοσίευσε μια αγγελία σε τοπική εφημερίδα στο Colorado Springs, δίνοντας έναν αριθμό τηλεφώνου όπου τα παιδιά θα μπορούσαν άμεσα να μιλήσουν με τον Αϊ Βασίλη, με την προειδοποίηση: «Παιδιά, να είστε σίγουρα ότι καλέσατε το σωστό αριθμό!» Ωστόσο από ένα τυπογραφικό λάθος δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το άκρως απόρρητο στρατιωτικό τηλέφωνο στο «Continental Aerospace Defense Command» (CONAD) στο Colorado Springs, τον προκάτοχο της «NORAD».

Ο τότε διευθυντής της «CONAD» συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. Harry Shoup, την παραμονή το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου άρπαξε το κόκκινο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, νομίζοντας ότι γίνεται επίθεση. Στην άλλη άκρη της γραμμής ένα 6χρονο αγόρι ρωτούσε με αγωνία: «Είστε πραγματικά ο Άγιος Βασίλης;» Νομίζοντας ότι ήταν φάρσα, ο συνταγματάρχης άρχισε να φωνάζει στο τηλέφωνο, απαιτώντας να μάθει ποιος είναι… Η μικρή φωνή άρχισε να κλαίει, ρωτώντας διστακτικά «Μήπως είσαι ένα από τα ξωτικά του Αϊ-Βασίλη, τότε;»  Εκείνη τη βραδιά ο συνταγματάρχης βρέθηκε να δίνει πληροφορίες σε δεκάδες παιδιά, σχετικά με την πορεία του ιπτάμενου έλκηθρου, δίνοντας συγχρόνως εντολή στους άνδρες της ομάδας του να παίξουν το ρόλο των βοηθών του Αϊ Βασίλη!

Ο τότε διευθυντής της CONAD συνταγματάρχης Harry Shoup
Από τότε η «NORAD», που όλο το χρόνο ασχολείται με την παρακολούθηση του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου της Βόρειας Αμερικής και του Καναδά, κάθε Χριστούγεννα εδώ και πενήντα χρόνια, ακολουθεί την πορεία του αγαπημένου Αγίου των παιδιών. Όπως δήλωσε ο σημερινός επικεφαλής της «NORAD» Joyce Creech, στο «Associated Press» «Είναι συγκινητικό όταν ακούς έναν μικρό αναστεναγμό στο τηλέφωνο ή μόνο την αναπνοή ενός μικρού παιδιού, καταλαβαίνοντας την αγωνία του. Ωστόσο, έχουμε ακούσει και συγκλονιστικές ιστορίες. Όπως “Μπορώ να ζητήσω από τον Αϊ Βασίλη να θεραπεύσει τον αδελφό μου ή μπορώ να πάρω ένα ζευγάρι παπούτσια, γιατί δεν έχω κανένα;».

Ενδεικτικά πέρυσι 1.250 οικογένειες στρατιωτών και πολιτών απάντησαν σε περισσότερες από 80.000 κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποδέκτη τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών. Χάρη στην εθελοντική βοήθεια μεταφραστών η ιστοσελίδα της «NORAD» προσφέρεται σε 8 γλώσσες: Αγγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά και Κινέζικα.

[Πηγή: agelioforos.gr]

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top