Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Βιβλιοπαρουσίαση: «Μπορώ και χωρίς αυτά...»

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια

Μία παιδική ιστορία, από μία νέα συγγραφέα και εκπαιδευτικό την Έλενα Νταβλαμάνου, θα παρουσιαστεί αυτή την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στη Λάρισα και συγκεκριμένα στον παιδότοπο “Ζeppelin” στην Ανθίμου Γαζή 53 στις 7 το απόγευμα.

Το «Μπορώ και Χωρίς Αυτά» είναι μια ιστορία που αναφέρεται στην πλεονεξία, τη σημασία του περιττού και του απαραίτητου,την αληθινή φιλία, μια ιστορία για παιδιά που μπορεί όμως να διδάξει τους γονείς και κάθε ενήλικα.

Το βιβλίο δίνει την ευκαιρία να αναρωτηθούμε... «έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε… τα χρειαζόμαστε, όμως, όλα όσα έχουμε;» και πόσα παιδιά δε μοιάζουν σαν τον ήρωα της ιστορίας, το μικρό Λεωνίδα που συνέχεια λέει «Θέλω κι άλλα…θέλω κι άλλα…;»

Πώς όμως η δύναμη της φιλίας μπορεί να διαγράψει εμμονές και αδυναμίες, πόσο μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός μικρού παιδιού μία κίνηση ενός συμμαθητή του, πώς μπορεί ένα μολύβι να διαγράψει τις παλιές κακές συνήθειες και να υπογράψει μια νέα αρχή;…

Ιστορία σύγχρονη, γραμμένη με τρυφερότητα και αγάπη που ακουμπά ένα πολύ δύσκολο σημερινό πρόβλημα αλλά και τις ανησυχίες των παιδιών που δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν καταστάσεις που δημιουργούνται και που πριν αγνοούσαν τελείως.

H εικονογράφηση έχει γίνει από την Έλενα Γρίβα και καλύπτει όλες τις σελίδες του έγχρωμου βιβλίου που απευθύνεται σε ηλικίες από 5 ετών και πάνω.

Κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης θα λειτουργήσει και Παιδικό Εργαστήρι υπό την καθοδήγηση της Εκπαιδευτικού και συγγραφέως Ελενας Νταβλαμάνου.

Το «Μπορώ και χωρίς αυτά» κυκλοφορεί από τη «Δυάς Εκδοτική» ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθευτούν ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα www.elenadavlamanou.gr

Διαβάστε κριτικές για το βιβλίο εδώ.

Πληροφορίες για την εκδήλωση στο:


Zeppelin Fun & Coffee Άννα Μαρία Γρηγορούλη - Πασχούδη
Ανθίμου Γαζή 53 (στο ύψος Ηρ. Πολυτεχνίου)
Τηλ: 2410621260 & 6973341799

Έλενα Νταβλαμάνου


Η Έλενα Νταβλαμάνου γεννήθηκε στο Βόλο. Ολοκλήρωσε με υποτροφίες τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με βαθμό 9,39 «Άριστα».

Ακολούθησαν Μεταπτυχιακές Σπουδές και το 2006 απέκτησε Master στα «Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού». Από το 2003 διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε συνέδρια με ανακοινώσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες στον τομέα της εκπαίδευσης.

Από το 2012, ως υπεύθυνη του Εργαστηρίου Λογοτεχνικής και Δημιουργικής Έκφρασης των «Πολιτών Εν Γνώσει», φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον κόσμο του βιβλίου μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες. Η αδυναμία της στα παιδιά και τα παραμύθια την οδήγησαν στο πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα, «Μπορώ και χωρίς αυτά».

Επικοινωνία με τη συγγραφέα: www.elenadavlamanou.gr & facebook.com/elena.davlamanou

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top