Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

«Η Μελωδένια Πολιτεία» στο Μύλο του Παππά

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλια


Εργαστήριο Μουσικού Θεάτρου για παιδιά και συλλογή παιχνιδιών στο Μύλο του Παππά

«Η Μελωδένια Πολιτεία»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ.) οργανώνουν εκδήλωση με στόχο τη συλλογή παιχνιδιών (χρησιμοποιημένα σε καλή κατάσταση και καινούργια) το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 12:30 μ.μ στο Μύλο του Παππά, με ελεύθερη είσοδο.

Το Σ.Μου.Θ. θα παρουσιάσει το εργαστήριο «Μελωδένια Πολιτεία» που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας και να αποτελέσει μια ευκαιρία γνωριμίας με σχολεία, εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς.


Η κύρια ιδέα του εργαστηρίου όπως και η φιλοσοφία της ομάδας που το υλοποιεί, είναι ότι μέσα από τη δημιουργική ενασχόληση και τη σύνθεση των παραστατικών τεχνών (θέατρο, μουσική, χορός) αναπτύσσουμε τις ικανότητες της έκφρασης και της επικοινωνίας. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία αποτελεί ένα δυνατό και αποτελεσματικό εργαλείο εκπαίδευσης.

Οι μικροί επισκέπτες -παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας- για τη συμμετοχή τους θα φέρουν κάποιο παιχνίδι καινούργιο ή χρησιμοποιημένο σε καλή κατάσταση.

Υπόθεση: Το εργαστήριο είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι «Μελωδένια Πολιτεία» της Νανάς Κριεκούκη και της Έλσας Νάκου. Η ιστορία μάς κάνει κατοίκους μια ξεχωριστής Μουσικής Πολιτείας την οποία προστατεύει η νεράιδα Μελωδένια. Εκείνο τον καιρό παντού ακούγονται τραγούδια και μουσικές, ενώ κανείς δεν σταματά να χορεύει. Όλοι προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή. Όταν η πολιτεία δέχεται επίθεση από τη Μαγίσσα Φαλτσαδούρα που κλέβει τη μουσική, παντού απλώνεται σιωπή και θλίψη. Οι κάτοικοι αναλαμβάνουν να βρούνε τη μάγισσα Φαλτσαδούρα κι αφού περάσουν μια σειρά από δοκιμασίες, ξαναβρίσκουν τη μουσική και μαζί και την ευτυχία!Συντονιστές: Όλοι οι Συντονιστές είναι μέλη του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου (Σ.Μου.Θ), με εμπειρία στο συντονισμό ομάδων, συμμετοχή σε παιδικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Φίλιππος Ζούκας/Λευτέρης Γάλλος: μουσικός, συνθέτης
Κατερίνα Μπέκου: παιδαγωγός του θεάτρου, ηθοποιός
Δέσποινα Μπουνίτση: καθηγήτρια χορού, χορογράφος, θεατρολόγος.
Θανάσης Σαλιαμπούχος, ηθοποιός

Επικοινωνία:
Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου: 6943956171
Κατερίνα Μπέκου (Υπεύθυνη Δράσης): 6932338195


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top