Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Τα βιβλία σφυρίζουν με τα τρένα Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Από Larissa Kid   Την     Προτάσεις 0 σχόλια


Το ταξίδι μέσα από τις σελίδες ενός καλού βιβλίου είναι μαγικό. Αυτή η μαγεία έρχεται να συμπληρώσει το ταξίδι με το πιο όμορφο μέσο, το τραίνο!

Πάρτε το τραίνο, και ταξιδέψτε με ένα βιβλίο από τις δανειστικές βιβλιοθήκες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πιλοτικά ξεκινούν να παρέχονται δωρεάν μέσα σε αμαξοστοιχίες στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τις ημέρες των γιορτών.

Στις βιβλιοθήκες των τρένων θα βρείτε παιδικά βιβλία, αστυνομικές περιπέτειες, Έλληνες εικαστικούς και φωτογραφικά άλμπουμ με φυσικές ομορφιές. Το ανάγνωσμα της επιλογής σας θα σας κρατήσει συντροφιά για όλη την διάρκεια της διαδρομής, και όταν φτάσετε στον προορισμό σας το επιστρέφετε για τον επόμενο επιβάτη!

Η ιδέα είναι μάλλον πρωτοποριακή καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συνολική εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκούς σιδηροδρόμους.

«Σκεφτήκαμε να δώσουμε έμφαση στις διαφορετικές όψεις ενός ταξιδιού. Άλλωστε θεωρούμε ότι το ταξίδι και μέσα από τις σελίδες ενός καλού βιβλίου είναι μαγικό. Έτσι για τους επιβάτες που διαβάζουν, η διαδρομή θα γίνει πιο ευχάριστη, ενώ θα παρακινηθούν και εκείνοι που ίσως δεν διαβάζουν συστηματικά» εξηγούν τα στελέχη της εταιρείας που εμπνεύστηκαν την ιδέα πριν από λίγο καιρό.

Στόχος είναι σχεδόν σε όλα τα τρένα της βασικής γραμμής να υπάρχουν περίπου εκατό βιβλία, από τα οποία ο επιβάτης θα μπορεί να διαλέξει ένα για να τον συντροφεύσει στο ταξίδι του και να το επιστρέψει στη θέση του λίγο πριν φτάσει στον προορισμό του.

Τι γίνεται όμως εάν το βιβλίο που θα επιλέξει κάποιος είναι μεγάλο και δεν προλάβει να το τελειώσει; «Θα είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναμπεί στο τρένο» λένε γελώντας τα ίδια στελέχη.

Καλό ταξίδι και καλή ανάγνωση!

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top