Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Από σήμερα το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στη Λάρισα

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια

Από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο φιλοξενείται στο Μύλο του Παππά από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και υποδέχεται σχολεία, εκπαιδευτικούς και κοινό στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού έργου «Το Κινητό Μουσείο» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Τα πρωινά, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού και τα απογεύματα, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια και δραστηριότητες για να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του.

Συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 4 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, από 18:00 έως 20:00 πραγματοποιείται η διαδραστική έκθεση «ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί» ανοιχτή στο κοινό για ηλικίες 3 – 103.... χρόνων.

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, από 18:00 – 20:00 θα λάβει χώρα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 4 – 12 χρόνων, για το οποίο χρειάζεται δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Βασικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η γνωριμία κάθε οικογένειας με άλλες, μέσω της συλλογής και της ανταλλαγής στοιχείων γύρω από διαφορετικούς τομείς της καθημερινής ζωής.

Τα μέλη κάθε οικογένειας με οδηγό ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο "ταξιδεύουν" στην κοινή τους πορεία, παίζουν με αντικείμενα από τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, συνεργάζονται και δημιουργούν χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές, γράφοντας και εικονογραφώντας το δικό τους πρωτότυπο «βιβλίο-λεύκωμα» της οικογένειας, το οποίο και παρουσιάζουν στην υπόλοιπη ομάδα.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν.
Πληροφορίες – συμμετοχή στα τηλέφωνα
2410614449 , 2410287508.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top