Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

“Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου”

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

Ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας, ο Εναλλακτικός Χώρος έκφρασης και συμβουλευτικής “ΝΗΜΑ” σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, παρουσιάζουν το βιβλίο του Λαρισαίου ψυχίατρου Κώστα Γκοτζαμάνη “Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου” (εκδ. Πατάκης), την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στο θέατρο του ΟΥΗΛ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Dr Γιώργος Γιαννούσης ψυχοθεραπευτής-οικογενειακός θεραπευτής, η Λίνα Κόζυβα σχολική σύμβουλος ΦΕ και ο συγγραφέας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Συντονίζει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη.

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου από 11.00-13.00 θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήρι για γονείς και εκπαιδευτικούς από τον Κώστα Γκοτζαμάνη με τίτλο “Η οικογένεια και το σχολείο μπροστά στις νέες προκλήσεις”. Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλέφωνο 2410-537737.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το βιβλίο:
Ο Κώστας Γκοτζαμάνης σπούδασε γιατρός γιατί το όνειρό του ήταν να γίνει ψυχίατρος. Κι έγινε ψυχίατρος γιατί τον ενδιέφερε η κοινωνική διάσταση της ψυχικής υγείας και η δυνατότητα του σύγχρονου ανθρώπου να είναι ευχαριστημένος και δημιουργικός.

Αυτό το βιβλίο είναι μια γεύση από τη δουλειά του Κώστα Γκοτζαμάνη με την οικογένεια, από την απόφασή του να σταθεί δίπλα στους γονείς που θέλουν να μεγαλώσουν οι ίδιοι, δίνοντας έναν αγώνα να μεγαλώσουν ελεύθερα παιδιά.

Η αφοσίωσή του σ’ αυτό τον στόχο και οι αφηγηματικές του αρετές τον βοήθησαν να γράψει ένα βιβλίο εύληπτο, χωρίς θεωρητική ορολογία, που θα το έκανε απρόσιτο και δύσχρηστο. Το βιβλίο του καταλήγει να είναι ένας σύγχρονος οδηγός επιβίωσης για οικογένειες και άτομα.

Χωρίς να το δηλώνει, οδηγεί τον αναγνώστη να κάνει τη διάκριση μεταξύ ευτυχίας και επιτυχίας, μεταξύ ρόλου και προσώπου-εαυτού, διευρύνει τη ζωή για τον καθένα.

Ο αναγνώστης, ακόμα κι αν βρίσκεται σε αδιέξοδο, επανατοποθετείται και ανακαλύπτει μόνος του ότι αυτό που του φαινόταν ως αδιέξοδο μπορεί να είναι μια ευκαιρία. Το βιβλίο δεν αφήνει ερωτηματικά, με οξυδέρκεια ανατέμνει τις οικογενειακές σχέσεις χωρίς να κατηγορεί κανέναν, αφήνει να διαφανούν οι λύσεις και οι ατομικές ευθύνες, αποφεύγει τον διδακτισμό, έχει ύφος χαλαρό, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη διεισδυτικότητα και την αντικειμενικότητα.

Και επιπλέον, οι σελίδες του είναι εμποτισμένες με αστείρευτο χιούμορ και άκρως μεταδοτικό κέφι για ζωή!

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top