Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2014

«Το μυστικό της Ερασμίας και του Έραλντ»

Από Larissa Kid   Την     Προτάσεις 0 σχόλια

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τυρνάβου και οι εκδόσεις Βιβλιοδιάπλους πραγματοποιούν την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Θέατρο Μαξίμ την παρουσίαση του παραμυθιού της Ελένης Αναστασοπούλου

«Το μυστικό της Ερασμίας
και του Έραλντ»

Θα μιλήσουν η Μένη Τσίγκρα, σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής με θέμα “Κι αν σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές είναι γιατί το ακούς γλυκύτερα” και ο Σωτήρης Μπλάνας, διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα με θέμα “Το παραμύθι πάει σχολείο”.

Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο της Ελένης Αναστασοπούλου η οποία επανέρχεται στο χώρο του βιβλίου μ' ένα παραμύθι για παιδιά και για όλους όσοι κρατούν ζωντανή την παιδικότητά τους.

Είναι ένα παραμύθι για την εσωτερική θέληση που μας δίνει τη δύναμη να μεταμορφωθούμε, να ξεπεράσουμε δυσκολίες και περιορισμούς για να πετύχουμε το στόχο μας. Ένα παραμύθι που κάνει τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους,να θέτουν στόχους, να σκέφτονται κριτικά και ν' αντιδρούν στην αδικία. Ένα παραμύθι που δίνει την αφορμή σε μικρούς και μεγάλους για συζήτηση, προβληματισμό και δράση.

Η Ερασμία κι ο Έραλντ, είναι δυο παιδιά «διαφορετικά» με κοινά χαρακτηριστικά την τόλμη,τη θέληση και την αγάπη, κυνηγούν το όνειρό τους ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Το αποτέλεσμα τους ανταμείβει.

Εικονογράφος : Μιμηλάκη Θέντα
Αρκετές φορές ανάμεσα στους ανθρώπους και συχνά αυθαίρετα, μπαίνουν εμπόδια, περιορισμοί και όρια. Όμως, οι δύο φίλοι, ο Έραλντ και η Ερασμία, με τη βοήθεια της φύσης, βρήκαν το μυστικό τρόπο, να τα νικήσουν… Ήμουνα κι εγώ εκεί και με κέρασαν φακή μου είπανε το μυστικό, άκου τώρα θα στο πω… «Θα περάσεις τη γραμμή αν το θέλεις πάρα πολύ»


Ελένης Αναστασοπούλου


Καταγόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια, λέει ο Α.Σ.Εξυπερύ. Τα παιδικά μου χρόνια λοιπόν τα πέρασα σ’ ένα χωριό του κάμπου, όπου γεννήθηκα, το Αργυροπούλι Τυρνάβου και σ’ ένα του βουνού, το Δίλοφο Βοϊου, όπου πέρασα όλα τα παιδικά μου καλοκαίρια με παιγνίδια και παραμύθια της γιαγιάς και του παππού. Εκτός απ’ αυτές τις δύο πατρίδες, κουβαλώ μέσα μου κι εκείνες των προγόνων μου. Κουβαλώ επίσης τις πατρίδες των παιδιών όλης της γης. Όπως το Κινταμάλι, στην Τανζανία, της πατρίδα του Αζίζ και της Λούλου. Αγαπώ τα βουνά και τα νερά τα τρεχούμενα. Οι κορφές με ψηλώνουν, τα νερά με ταξιδεύουν. Αγαπώ τα παραμύθια. Όταν ήμουν παιδί αλλά και τώρα που είμαι Νηπιαγωγός και Σχολική Σύμβουλος Νηπιαγωγών κατάλαβα ότι η μάθηση μπορεί να γίνει παραμυθένια, ευχάριστη και καθόλου βαρετή. Αγαπώ τα παραδοσιακά παραμύθια, τις μουσικές και τις τέχνες που προκύπτουν, ως έκφραση της συλλογικής ανάγκης.

Για επικοινωνία με την συγγραφέα: facebook.com/eleni.anastasopoulou2

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top