Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Παιδικά ποιήματα για την 28η Οκτωβρίου

Από Larissa Kid   Την     Ποιήματα 1 σχόλιο

Ελληνόπουλα αντρειωμένα
μάχονται για λευτεριά,
μα το κρύο τους παγώνει
μες τη βαρυχειμωνιά.

Δε το βάζουν όμως κάτω
τις αρβύλες τους χτυπούν,
το τουφέκι τους αρπάζουν,
και με θάρρος προχωρούν.


28η Οκτωβρίου 1940
Μια μέρα φθινοπωρινή κρύα χωρίς λιακάδα οι Ιταλοί θελήσανε να πάρουν την Ελλάδα. Μα οι Έλληνες απάντησαν ΟΧΙ με ένα στόμα Εχθρού ποδάρι δεν πατά στο Ελληνικό το χώμα. Γιατ' είναι χώμα ιερό με αίμα ποτισμένο κι από τα χρόνια τα παλιά δάφνες μυρτιές, σπαρμένο.

Η ελευθερία
Χαρά μεγάλη έχουμε ελεύθεροι που ζούμε και σήμερα γιορτάζουμε γελάμε τραγουδούμε. Ζήτω η Πατρίδα μας, ζήτω και η Λευτεριά μας, ευχή για ΕΙΡΗΝΗ ας κάνουμε μες' από την καρδιά μας!

Η σημαία
Με καμάρι περπατώ και στο χέρι σε κρατώ δίχρωμη σημαία. Κυματίζεις με χαρά σε χαϊδεύει τρυφερά τ' απαλό τ' αγέρι. Με αγάπη σε θωρώ σε κρατώ σα θησαυρό στο μικρό μου χέρι.

Ζήτω ζήτω
Ζήτω ζήτω του σαράντα η γενιά η τιμημένη, που στη μνήμη της πατρίδας αλησμόνητη θα μένει. Στον τσολιά και στον φαντάρο η εικοστή ογδόη ανήκει γιατί αυτοί μας εχαρίσαν με το αίμα τους τη νίκη.

Εθνική γιορτή
Γιορτάζει η Πατρίδα μεγάλη χαρά σιμά η δόξα μ' ολάσπρα φτερά. Γιορτάζει η Πατρίδα σε κάθε μεριά μυρίζουν οι δάφνες γελά η Λευτεριά. Σ' αυτή τη γιορτή μας ελάτε παιδιά ψηλά τη σημαία ψηλά την καρδιά.

Το ΟΧΙ του σαράντα
Στην ιστορία των λαών σύμβολο θα 'ναι πάντα οι Έλληνες, το ΟΧΙ τους κι ο Οκτώβρης του Σαράντα! Τ' αηδόνι απ' την Ανατολή και τα πουλιά απ' τη Δύση, σ' όλο τον κόσμο τραγουδούν κι οι ουρανοί αντιλαλούν. Πως πάλι η `Ελλάδα μια φορά το δρόμο για τη Λευτεριά, το δρόμο για τη Λευτεριά στον άνθρωπο θα δείξει! Στης Αλβανίας τα βουνά κι απάνω στ' άσπρο χιόνι, της νιότης και της λεβεντιάς ο ανθός με το αίμα της καρδιάς. Γράφει πως πάντα εδώ θα ζει του Λεωνίδα η ψυχή του Λεωνίδα η ψυχή και του Κολοκοτρώνη.

Αθάνατη Ελλάδα
Αθάνατη Ελλάδα μας στον κόσμο ξακουσμένη, μ' όλες τις χάρες οι Θεοί σ' έχουνε προικισμένη. Γαλάζιος είν' ο ορανός, γαλάζια η θάλασσά σου, γαλάζια κι η σημαία σου, το θείον έμβλημά σου. Χαρείτε Ελληνόπουλα, του Έθνους η ελπίδα. Χαρείτε, γιατί έχουμε τρισένδοξη Πατρίδα.

Η παρέλαση
Παρέλαση αρχίζει στρατιώτες προχωρούν αεροπόροι, ναύτες ωραία περπατούν. Να κι ο σημαιοφόρος, ο πρώτος στη σειρά τη γαλανή σημαία περήφανα κρατά.

Τιμή και δόξα
Ας τραγουδήσουμε παρέα τραγούδια για τη λευτεριά και ας υμνήσουμε και πάλι τη δόξα την παλικαριά. Τιμή και δόξα στην Ελλάδα που βροντοφώναξε το ΌΧΙ Τιμή και δόξα στους φαντάρους που με το όπλο και τη λόγχη Πολέμησαν μέσα στα χιόνια με μια ψυχή με μια καρδιά κι έδειξαν ότι δε νικάνε τα όπλα αλλά η καρδιά.

Της Ελλάδας τα παιδιά
Στα βουνά της Αλβανίας της Ελλάδας τα παιδιά πολεμούνε τον εχθρό μας όλα τους με μια καρδιά. Πολεμούνε σαν λιοντάρια μπρος στην πρώτη τη γραμμή απ' το χώμα μας μην πάρει ο εχθρός μια σπιθαμή. Κάνουν τείχος τα κορμιά τους μην περάσει η σκλαβιά και προσφέρουν τη ζωή τους για τιμή και λευτεριά. Δε φοβούνται ούτε βόλια ούτε χιόνι και βοριά και την πείνα τους ξεχνούνε πάντα για τη λευτεριά.

Βροντούν της Πίνδου οι κορφές
Βροντούν της Πίνδου οι κορφές κι αντιλαλούν τα καταράχια, πλαγιές βροντούν, σπηλιές και βράχια κι ως τ' άστρα φτάνουν οι φωτιές Και των Ελλήνων τα παιδιά σαν αετοί ορμούν στη μάχη, κάθε κορφή κι αετοράχη φωτίζει τώρα η Λευτεριά. Κι αστράφτει η λόγχη κι αντηχεί μια τρομερή ιαχή “αέρα” σαν τούτη τη μεγάλη μέρα άλλη δε γνώρισε η ψυχή. Τιμή σ' αυτούς που βροντερά είπανε το “ΟΧΙ” κάποια μέρα! Τιμή σε εκείνους που “αέρα” με στήθη φώναζαν γερά. Στ.Μπολέτση

Γιορτάζουμε το "ΟΧΙ"
Εστολίσαμε την τάξη με της δάφνης τα κλωνάρια να γιορτάσουμε και φέτος τα γενναία παλικάρια. Εστολίσαμε την τάξη με ωραία σημαιάκια και γιορτάζουμε το ΌΧΙ του σχολείου μας τα παιδάκια.

Στη σημαία
Σαν τη μανούλα τη γλυκιά και σαν την Παναγία, τόσο, Σημαία, σ' αγαπώ και σου 'χω εγώ λατρεία. Καθώς τ' αγέρι που φυσά ψηλά σε ξεδιπλώνει σαν τη γαλάζια θάλασσα είσαι και σαν το χιόνι. Έχεις κι ένα χρυσό σταυρό κι είσαι γεμάτη χάρη κι έχω χαρά να σε κρατώ Σημαία, με καμάρι.

Η 28η Οκτωβρίου
Πολεμούν στην Αλβανία όλοι για τη Λευτεριά, η Ελλάδα η αιωνία δε θα μείνει στη σκλαβιά. Όλους τώρα μας ενώνει η Πατρίδα μας, παιδιά, την Ελλάδα στεφανώνει πάλι η δόξα η παλιά. Δόξα στην Ελλάδα, δόξα στ' αθάνατα παιδιά, που 'δώσαν τη ζωή τους για την Ελευθεριά.

Για μας παιχνίδι ο πόλεμος
Για μας παιχνίδι ο πόλεμος και το ντουφέκι γλέντι. Τα βόλια που σφυρίζουνε, δε σκιάζουν το λεβέντη. Κι είναι χαρά, Πατρίδα μου, για σε να πολεμήσω και τη ζωή που μού ‘δωσες, να σου τη δώσω πίσω. Τώρα, που το άδικο του εχθρού με βασανίζει χέρι, γέροι, γυναίκες και παιδιά, θε να γενούμε ταίρι. Ένας στρατός, με μια καρδιά, σε μια φωνή θ' ακούμε! “Ελεύθερα πεθαίνουμε και δούλοι εμείς δε ζούμε”! Οι Θερμοπύλες τό ‘δειξαν, τ' Αρκάδια, οι Μαραθώνες και τό ‘δαν και θαμπώθηκαν χώρες, λαοί και αιώνες. Μες στην καρδιά με γράμματα, γραμμένο μια για πάντα πάντ' άσβηστο, πάντ' άγρυπνο, θα ζει και το Σαράντα.

ΟΧΙ
Σήμερα η Πατρίδα μας φορεί τα γιορτινά της κι απ' άκρη σ' άκρη αχολογούν τα κατορθώματά της. Σαν σήμερα οι Έλληνες «ΟΧΙ» βροντοφωνάξαν, αψήφησαν τον κίνδυνο και τ' άρματα αρπάξαν. Κυνήγησαν τους Ιταλούς. Νίκησαν! όπως πάντα κι έδειξαν σ' όλους, τι θα 'πεί το «ΟΧΙ» του Σαράντα. Εχθροί, δεν θα περάσετε ποτέ μες στην Ελλάδα, γιατί' είναι γη της λεβεντιάς, της Λευτεριάς λαμπάδα!

Στην πατρίδα μας
Πατρίδα μου γλυκιά Ελλάδα μου εσύ από τα χρόνια τα παλιά είσαι τόσο θαυμαστή. Τ' όνομά σου είναι γνωστό σε όλη την Οικουμένη η δόξα σου αθάνατη σ' όλο τον κόσμο μένει. Πολύ σε αγαπώ πατρίδα μου καλή ποτέ δε σε ξεχνώ κι ας πάω σ' άλλη γη.

Η σημαία
Πάντα κι όπου σ' αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ και περήφανα δακρύζω ταπεινά σε χαιρετώ. Δόξα αθάνατη στολίζει κάθε θεία σου πτυχή και μαζί σου φτερουγίζει της Πατρίδας η ψυχή. Όταν ξάφνου σε χαϊδεύει τ' αγεράκι τ' αλαφρό, μοιάζεις κύμα, που σαλεύει με χιονόλευκο αφρό. Κι ο σταυρός που λαμπυρίζει στην ψηλή σου κορυφή είν' ο φάρος που φωτίζει μιαν ελπίδα μας κρυφή. Σε θωρώ κι αναθαρρεύω και τα χέρια μου χτυπώ, σαν αγία σε λατρεύω, σαν μητέρα σ' αγαπώ. Κι απ' τα στήθη μου ανεβαίνει μια χαρούμενη φωνή νά ‘σαι πάντα δοξασμένη, ω! Σημαία γαλανή. Ι.Πολέμης

ΟΧΙ
ΟΧΙ, φωνάζουν στον εχθρό τα ηρωικά παιδιά σου, Πατρίδα πολυπόθητη πάνω στα σύνορά σου. Πέρασαν χρόνια αρκετά από τη μέρα εκείνη, που ο Ιταλός στη χώρα μας μπήκε να τη μολύνει. ΟΧΙ, τότε φωνάξανε, πατρίδα τα παιδιά σου, και με το ΟΧΙ πέσανε για την Ελευθεριά σου. Γι' αυτό το ΟΧΙ, που είπανε, πατρίδα, τα παιδιά σου γιορτάζουμε όλοι σήμερα στη λεύτερη αγκαλιά σου.

Γλυκιά μου Ελλάδα
Άρματ' αν σου λείπουν και κανόνια σου περσεύει η πίστη κι η καρδιά. Τρεις χιλιάδες ένδοξα όλα χρόνια τη χρυσή σου αγιάζουν λευτεριά. Κι είναι κάθε χρόνος, κάθ' αιώνας, ένα στέφος άυλο, ένας στρατός. Άνισος στα σίδερα ο αγώνας άνισος και στα όπλα του φωτός. Με τ' αστραφτερό σου οπλίσου δίκιο, χτύπησε τη βία θαρρετή. Κάλλιο να' χεις θάνατο αντρίκειο, παρά να ζεις δίχως αρετή. Μα, γλυκιά μου Ελλάδα, δεν πεθαίνεις, όπως δεν επέθανες ποτέ. Ζεις αιώνια κι όλους ανασταίνεις, όταν ξαναλές “Μολών λαβέ”.

28η του Οκτώβρη
Άλλη μια φορά όπως άλλοτε ξανά ήρθανε εχθροί πολλοί να μας πάρουνε τη γη. 28η του Οκτώβρη ήτανε που στην Ελλάδα μπήκανε Ιταλοί και Γερμανοί οι καινούριοι μας εχθροί. Όμως τι κι αν ήτανε πολλοί κι ας είχαν τόσο ετοιμαστεί νικηθήκαν ξαφνικά και μετάνιωσαν πικρά.

Ευλογημένη μέρα
Ευλογημένη τρεις φορές του Οκτώβρη αυτή η μέρα, που διώξανε τους Ιταλούς απ' την Ελλάδα πέρα. Ευλογημένος ο λαός που απάντησε το όχι ευλογημένος ο στρατός που με τη ξιφολόγχη, πάνω στην Πίνδο έγραψε «Ζήτω η ελευθερία» και μια σελίδα έγραψε χρυσή στην ιστορία.

Η ελευθερία
Χαρά μεγάλη έχουμε ελεύθεροι που ζούμε και σήμερα γιορτάζουμε γελάμε τραγουδούμε. Ζήτω η Πατρίδα μας, ζήτω και η Λευτεριά μας, ευχή για ΕΙΡΗΝΗ ας κάνουμε μες' από την καρδιά μας!

Ελληνοπούλα
Είμαι εγώ μια Ελληνοπούλα που σαν μια Σουλιωτοπούλα, αγαπώ με την καρδιά μου την Πατρίδα τη γλυκιά μου. Κι αν ο εχθρός μας έρθει πάλι με σκοπό να μας προσβάλει ΟΧΙ, δε θα τον αφήσω και θα του φωνάξω «Πίσω!».

Σαν την πατρίδα μου
Σαν την Πατρίδα μου, καμιά στον κόσμο δεν είν' άλλη, να 'χει γαλάζιον ουρανό, δαντέλα τ' ακρογιάλι. Βουνά, λαγκάδια, ρεματιές μοσχοβολούν θυμάρι. Χρυσάφι ο ήλιος δω σκορπά κι ασήμι το φεγγάρι. Εδώ φυτρώνει κι η ελιά Με τ' αργυρά τα κλώνια. Η Δόξα εδώ γεννήθηκε απ' τα παλιά τα χρόνια.

Όχι
Σήμερα η πατρίδα μας έχει γιορτή και πάλι Γιορτάζει υπερήφανη μια νίκη της μεγάλη. Σαν σήμερα οι Έλληνες απάντησαν το Όχι και νίκησαν τους Ιταλούς με το όπλο και τη λόγχη. Σαν σήμερα οι Έλληνες τους Ιταλούς νικήσαν και την ελευθερία τους με αίμα εκερδίσαν.

Πίνδος
Πάνω στην Πίνδο στης τιμής τα μαρμαρένια αλώνια πολέμησαν οι Έλληνες με κρύο και με χιόνια. Πολέμησαν για λευτεριά του έθνους την περηφάνια κι η δόξα τη στεφάνωσε μ' αμάραντα στεφάνια. Πάνω στις Πίνδου τα βουνά προτείνοντας τη λόγχη είπε ο στρατός μας στον Εχθρό «δεν θα περάσεις, OXI».

Μη με βλέπετε μικρό
Μην με βλέπετε μικρό και θαρρείτε πως δεν ξέρω τι σημαίνει η Ελλάδα για εμάς όλους εδώ ! Μου 'χουν πει για το σαράντα, πως ένα κρύο πρωινό ζητήσαν να μας πάρουν το άγιο χώμα που πατώ. Ο παππούς τότε που λέτε πήγε πάνω στα βουνά να στηρίξει όπως λέει το "ΟΧΙ" που είπε ο Μεταξάς. Θέλω τώρα να φωνάξω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς που πια δε ζείτε για να 'μαι Έλληνας εγώ.

Το Ελληνόπουλο
Είμαι τώρα ένα παιδάκι μα μια μέρα θα με δείτε που θα γίνω φανταράκι και θα με χειροκροτήτε. Θα είμαι τότε παλληκάρι και στο νου μου θα έχω πάντα με πολύ πολύ καμάρι τους λεβέντες του σαράντα.

Τα Ελληνόπουλα
Ελληνόπουλα ένα κι ένα διαλεχτά και προκομμένα είμαστε για την Πατρίδα μια τρανή χαρά και ελπίδα. Την Ελλάδα τη γλυκιά μας κλείνουμε όλα στην καρδιά μας και γι αυτή θα ζούμε πάντα Ζήτω!Ζήτω το Σαράντα. Αθ.Παπαθανασίου

Γαλανόλευκη Σημαία
Γαλανόλευκη Σημαία σαν περνάς καμαρωτά ποιά ματάκια δεν δακρύζουν ποιά καρδούλα δεν χτυπά βλογημένη από τον Χριστό μας τα ζαφείρια του ουρανού με τα κρίνα τα άσπρα σμίγεις σύμβολα καρδιάς και νού Λευτεριάς και περηφάνειας φυλαχτό μας ιερό κι ανεμίζεις πάντα ολόρθη με όποιο άνεμο ή καιρό Στης βαρκούλας κάθε ονείρου το κατάρτι εσύ ψηλά κι όλο δαφνοστολισμένη πρίμα η βάρκα μας κυλά. Σαν περνάς και κυματίζεις στέκουν όλοι προσοχή κι οι ελεύθεροι του κόσμου σε έχουν πίστη,προσευχή! Τώρα πάλι κυματίζεις και παντού χαρά σκορπάς κι όλο πιο ψηλά ανεβαίνεις κι όλο προς την δόξα πάς. Κλαύδιος Μαρκίνος

Όχι
Μια σπιθαμή από το χώμα αυτό δεν δίνω τη λευτεριά μου δεν πουλώ και σκλάβος δεν θα γίνω ΟΧΙ φωνάζω στον εχθρό κι ορθώνομαι λιοντάρι τη λευτεριά μου όποιος μπορεί ας έρθει να την πάρει Στα χέρια μου τα ελεύθερα το πιο παλιό ντουφέκι γίνεται για το δίκιο μου βροντή κι αστροπελέκι Χ.Σακελλαρίου

Στη σημαία μας
Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο έναν κάτασπρο σταυρό Κυματίζει με καμάρι δε φοβάται τον εχθρό σαν τη θάλασσα είναι γαλάζια και λευκή σαν τον αφρό Αδαμ Μαντούδης

Ζήτω η Ελλάδα
Σε κάθε της πατρίδας μας μεριά η γαλανή σημαία κυματίζει στη θάλασσα και σε όλη την στεριά η θεία των προγόνων λευτεριά τη δόξα στα παιδιά της τη χαρίζει. Στα κάστρα,στα βουνά και στα χωριά ο Έλληνας με πόθο ξεστομίζει Ζήτω η Ελλάδα Ζήτω η λευτεριά . Ι.Πολέμης

Ειρήνη
Σε κάθε Εθνική γιορτή είμαι περήφανο πολύ νιώθω μια χαρά μεγάλη που δεν σκύβω το κεφάλι Και σκέφτομαι πως οι λαοί που έχουν πόλεμο στη γη τώρα πρέπει να καθίσουν και το πρόβλημα να λύσουν. Η έχθρα τους να ξεχαστεί και συμφωνία να γραφεί Πόλεμος ποτέ μη γίνει πάντα να 'χουμε ΕΙΡΗΝΗ

Σαράντα
Όταν ήταν παλικάρια οι παππούδες μας παιδιά πολέμησαν μέσα στα χιόνια να μη ζήσουν τα εγγόνια στων τυράννων τη σκλαβιά Οι παππούδες μας που τώρα έχουν χιόνια στα μαλλιά πολεμήσανε πριν χρόνια μες το κρύο και στα χιόνια για τιμή για λευτεριά.

Το Όχι
Το Όχι το αθάνατο που είπες το σαράντα, εχάρισε στους Έλληνες, τη λευτεριά για πάντα. Έγινες κοσμοξάκουστη, τρισένδοξη ηρωίδα η Πίνδος το βροντοφωνεί, αθάνατη πατρίδα.

Γυναίκες Ηπειρώτισσες
Γυναίκες Ηπειρώτισσες μέσα στα χιόνια πάνε κι οβίδες κουβαλάνε. Θεέ μου τι τις πότισες και δεν αγκομαχάνε. Γυναίκες Ηπειρώτισσες ξαφνιάσματα της φύσης εχθρέ γιατί δεν ρώτησες ποιον πας να κατακτήσεις. Γυναίκες από τα σύνορα κόρες, γριές, κεράδες φωτιά μες τους βοριάδες Εσείς θα είστε σίγουρα της λευτεριάς μανάδες.

Ελληνόπουλο
Είμαι ελληνόπουλο Το χω καμάρι. Νιώθω στα στήθη μου καρδιά λιοντάρι. Είμαι ελληνόπουλο κι ως τα στερνά μου θα είναι ελεύθερα ο νους και η καρδιά μου

Της πίνδου τα βουνά
Σου στέλνω χαιρετίσματα απ' τα βουνά μανούλα, στο καραούλι βρίσκομαι, στην πιο ψηλή ραχούλα. Ψηλά βουνά κι απάτητα, μανούλα μου, περνούμε: Νεμέρσκα, Πίνδο, Μόροβα και πάντοτε νικούμε. Μην κλαις, γλυκιά μανούλα μου, που πήγα μακριά σου, γρήγορα θα νικήσουμε και θα βρεθώ κοντά σου. Κι αν δεν γυρίσω, μάνα μου, μη λάχει και πονέσεις, τη νίκη να ‘χεις για χαρά και μη μαυροφορέσεις

28η Οκτώβρη
Θλιβερά χτυπά η καμπάνα την Ελλάδα μας καλεί Τον εχθρό ν' αποτινάξει, απ' τον χάρτη μην χαθεί. Μέσα στων μαχών τη δίνη υπερήφανα ορμάν παλληκάρια της Ελλάδος Μιά Ηρωϊκή Γενιά. Ήρθε πόλεμος και πείνα Μα η Ελλάδα τ' αψηφά: Να'ρθετε στεφανωμένοι Με της δόξας τα κλαδιά. Βλέμα Θεϊκό προστάζει Απλώνει η Νίκη τα φτερά Γενναιότητα, ανδρεία Λιονταριού παληκαριά Με αυταπάρνηση και ζήλο Μες την μάχη παν μπροστά την πατρίδα να φυλάξουν γιά τη νέα μας γενιά. Του ‘40, Ηρώων Έπος, θα θυμούνται τα παιδιά ; Θα χουν σεβασμό και δέος, υπερήφανη καρδιά ; Εύχομαι να μην ξεχάσουν Την παλιά αυτή γενιά Και πιστά να διαφυλάξουν Των Ελλήνων τα Ιερά.

Στης Αλβανίας τα βουνά
Στης Αλβανίας τα βουνά μερόνυχτα γυρνάω, για τη γλυκιά Πατρίδα μας μανούλα πολεμάω. Έχω μαζί μου το Θεό μάνα και δεν φοβάμαι, κι ένα γλυκό ξημέρωμα κοντά σου πάλι θα ‘μαι. Θα ‘ρθω μανούλα την αυγή για να με αγκαλιάσεις, το μοναχό παιδάκι σου μάνα δεν θα το χάσεις.

Η σημαία
Δυο κυματάκια θάλασσα Δυο συννεφάκια χιόνι κι ένα σταυρό μεσούρανα ψηλά η πατρίδα υψώνει. Μας ξεδιπλώνει ολόχαρη περήφανη κι ωραία τη γαλανή, την ένδοξη ελληνική σημαία. Τη βλέπω και καρδιοκτυπώ, τη τραγουδώ με χάρη και λεύτερη την εκρατώ σαν άξιο παλικάρι.

Φαντάρος
Φεύγω μανούλα μου γλυκιά έλα να σε φιλήσω την ένδοξη πατρίδα μας θα πω να τιμήσω. Έλα κι εσύ πατέρα μου και την ευχή σου δώσ' μου να φτάσει η δόξα μου γοργά στα πέρατα του κόσμου. Να είστε υπερήφανοι για με, το στρατευμένο που θα φορέσει το χακί το χιλιοτιμημένο.

Εθνική γιορτή
Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες παρελάσεις, φουστανέλες. Όλοι οι Έλληνες γιορτάζουν, ζήτω η λευτεριά φωνάζουν. Τα ελληνόπουλα μαζί τους παίρνουν μέρος στη γιορτή τους αμαλίες, τσολιαδάκια λέν' τραγούδια, ποιηματάκια.

Σαράντα
Η δόξα του σαράντα Ελλάδα κόρη ξακουστή γαλανομάτα κόρη τη δόξα σου αντιλαλούν της Αλβανίας τα όρη. Στο όνομα το αθάνατο που δόξες λάμπουν πάντα, σήμερα ακτινοβολεί η δόξα του σαράντα.

28 Οκτώβρη
Σήμερα γιορτάζουν όλοι και τα πρόσωπα γελάνε στα χωριά σε κάθε πόλη για τη λευτεριά μιλάνε. Και μας λένε οι μεγάλοι για τους ήρωες στρατιώτες, που πολέμησαν στ' αλήθεια σαν γενναίοι πατριώτες. Τα παιδάκια στα ηρώα καταθέτουνε στεφάνια και γω νιώθω να φουντώνει μες τα στήθη περηφάνια.

Σημαία
Γεια σου, σημαία γαλανή, Σημαία δοξασμένη! Φωτίζεις την Ελλάδα μας Και είσαι ευλογημένη. Σ' έχουμε κλείσει στην ψυχή, βαθιά μεσ' στην καρδιά μας, κι όπου στηθείς, περήφανα κρατάς την λευτεριά μας.

[Πηγές: mathima.gr, iliastoutsoglidis.blogspot.gr]

1 σχόλιο:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top