Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στη Λάρισα

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια

«Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας υποδέχονται το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που ταξιδεύει στη Λάρισα με το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Aπό τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο θα βρίσκεται στην πόλη μας και προσκαλεί τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς στο Μύλο του Παππά για να ανακαλύψουν μαζί τις συλλογές του μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί».

Τα πρωινά, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και για μαθητές Α΄- Στ΄ Δημοτικού.

Τα απογεύματα, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και δραστηριότητες. Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, από 18:00 έως 20:00
Βιωματική ενημερωτική συνάντηση με όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να συμμετέχουν σχετικά με τη μεθοδολογία και το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθώς και τις προτάσεις αξιοποίησης των προγραμμάτων μετά την υλοποίησή τους.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου και Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, από 18:00 έως 20:00
Διαδραστική έκθεση «ένα ταξίδι, δρόμοι πολλοί»
για ηλικίες 3-103…. χρόνων

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι να εμπνεύσει τους επισκέπτες όλων των ηλικιών να εξερευνήσουν «δρόμους» προς κάθε είδους πραγματικό και φανταστικό ταξίδι - στην Ελλάδα, στον κόσμο, στον χρόνο και στο ίδιο το ταξίδι της ζωής.


Τι χρειαζόμαστε για να διανύσουμε τις αποστάσεις που μας χωρίζουν; Πώς η τέχνη μπορεί να «ταξιδέψει» ιδέες και μηνύματα μεταξύ των ανθρώπων; Με ποιους τρόπους μπορεί η τέχνη να βγει στον δρόμο; Ποιες είναι οι σημαντικότερες στάσεις του ταξιδιού της ζωής μας, μέχρι σήμερα; Ποιοι είναι οι συνταξιδιώτες μας στο ταξίδι της ζωής;

Με αφορμή τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και με οδηγό τις αισθήσεις και τη φαντασία τους, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τα αντικείμενα και τα παιχνίδια της έκθεσης και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, από 18:00 – 20:00 (δύο παράλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά 4-12 χρόνων
«Ξεφυλλίζοντας το κοινό μας ταξίδι»
Χρονική διάρκεια: 120΄, Αριθμός συμμετεχόντων: έως 25 (παιδιά και ενήλικες)

Βασικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η γνωριμία κάθε οικογένειας με άλλες, μέσω της συλλογής και της ανταλλαγής στοιχείων γύρω από διαφορετικούς τομείς της καθημερινής ζωής.

Τι σημαίνει για μας "οικογένεια"; Ποια είναι τα μέλη της οικογένειάς μας; Τι μας ευχαριστεί να κάνουμε μαζί; Πού έχουμε ταξιδέψει; Ποιες ιστορίες γνωρίζουμε για το ταξίδι της οικογένειάς μας στο χρόνο;

Τα μέλη κάθε οικογένειας με οδηγό ένα εκπαιδευτικό φυλλάδιο "ταξιδεύουν" στην κοινή τους πορεία, παίζουν με αντικείμενα από τις συλλογές του Ε.Π.Μ., συνεργάζονται και δημιουργούν χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές, γράφοντας και εικονογραφώντας το δικό τους πρωτότυπο «βιβλίο-λεύκωμα» της οικογένειας, το οποίο και παρουσιάζουν στην υπόλοιπη ομάδα.


ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ,
ΚΑΘΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ.

Πληροφορίες – συμμετοχή στα τηλέφωνα 2410 614449 , 2410287508


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top