Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014

Κινούμενα Σχέδια για σχολεία στο Θέατρο ΟΥΗΛ

Από Larissa Kid   Την     Θέατρο 0 σχόλια

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας σε συνεργασία με το ελληνικό τμήμα της AFISA και τα Διεθνή Φεστιβάλ Animation, Be there! Corfu Animation Festival & Animasyros, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Κινουμένου Σχεδίου, παρουσιάζουν την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στη Λάρισα ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ταινιών κινούμενων σχεδίων από όλο τον κόσμο.

Οι εκδηλώσεις για τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου ΟΥΗΛ με προβολές από τις 10.00 – 11.30 και 11.30 – 13.00

είσοδος ελεύθερη

Η φετινή ταινία που θα προβληθεί για τα σχολεία είναι: “Η προφητεία των βατράχων” σε σκηνοθεσία: Ζακ-Ρεμύ Ζιρέρ.

Λίγα λόγια για την ταινία: Τα βατράχια που μπορούν να λένε τον καιρό, προβλέπουν ότι θα κάνει κατακλυσμό. Το λένε σε δύο παιδιά, τον Τομ και την Ζυλιέτ, κι εκείνα στους γονείς τους. Αυτή είναι η προφητεία των βατράχων, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Οι άνθρωποι πρέπει να φροντίσουν για να φτιάξουν ένα σκάφος, σαν του Νώε την αρχαία κιβωτό, και να βάλουν μέσα όλα τα είδη των ζώων της στεριάς…

Αλλά τι γίνεται, όταν αρχίσουν να πεινάνε τα ζώα; Οι πατάτες που έχει ο καπετάνιος στ’ αμπάρι του μπορούν να λύσουν το πρόβλημα; Πώς να επιζήσουν χωρίς να φαγωθούν μεταξύ τους; Μέσα από την επιτακτική ανάγκη της επιβίωσης και κάτω από το «νόμο του καπετάνιου», τίθεται σωρεία θεμάτων που συμπληρώνονται ή παρατίθενται μεταξύ τους: η δημιουργία του κόσμου και η αναπαραγωγή του είδους, η χρήση του ελεύθερου χρόνου, ο θάνατος και η οδύνη του χαμού, η αγάπη και η απελπισία, η προδοσία και η χειραγώγηση. «Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, αλλά πώς να το καταλάβουν;» λέει ο καπετάνιος. Μια συνεχής διαπάλη εκτυλίσσεται μέχρι να επικρατήσει το σωστό και το δίκαιο.

Μια ταινία παιδική, μια υπέροχη αλληγορία πάνω στα πιο καυτά ζητήματα της ζωής, προσφορά του Γαλλικού Ινστιτούτου στη δημόσια ελληνική εκπαίδευση.

Για πληροφορίες και κρατήσεις στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2410 287508.

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top