Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αλμυρά Μπισκότα με Bacon και τυρί (πιτσίνια)

Από Larissa Kid   Την     Συνταγές 0 σχόλια

Τα βρήκαμε στο captaincook και σας τα προτείνουμε γιατί μοιάζουν με τα γνωστά και αγαπημένα, σε μικρούς και μεγάλους, πιτσίνια. Είναι κρακεράκια σόδας με γεύση bacon και τυρί.

Υλικά (35 - 40 κομμάτια)
  • 8 - 10 λωρίδες μπέικον
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • (χρησιμοποίησα 1/2 ολικής, 1/4 καλαμποκίσιο, 3/4 λευκό για όλες τις χρήσεις)
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
    ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • 120 γρ βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 80 ml γάλα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 (350F) βαθμούς.

Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο και απλώνουμε τις φέτες του μπέικον την μία δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τις φέτες του μπέικον από το ταψί και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Όταν κρυώσουν και γίνουν εντελώς τραγανές, τις αλέθουμε στον πολυκόφτη να γίνουν μικρά κομματάκια.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα, την ζάχαρη, το αλάτι και την πάπρικα. Προσθέτουμε το μπέικον και το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια και το τρίβουμε μέσα στο αλεύρι με τα χέρια μας να δημιουργήσουμε ένα μείγμα σαν χοντρή άμμο. Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα.

Ζυμώνουμε ίσα ίσα να ομογενοποιηθεί η ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Την βγάζουμε και με την βοήθεια ενός πλάστη την ανοίγουμε σε φύλο πάχους μισού εκατοστού. Μην ανησυχήσετε αν η ζύμη κάνει ανοίγματα, με τα δάχτυλα σας ξανά ενώστε την.

Χρησιμοποιώντας ένα κουπάτ (ή μια χάρτινη καρδούλα για οδηγό) κόβουμε τα μπισκότα μας και μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο για 15 - 20 λεπτά, ή μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρώς στις άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξανά ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 10 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τ' αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή Επιτυχία!



0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top