Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στη Βιβλιοθήκη

Από Larissa Kid   Την     Δραστηριότητες 0 σχόλια

Ό,τι κι αν σκέφτεσαι
σκέψου το αντίθετο!


Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας ‘Κωνσταντίνος Κούμας’ συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library η οποία χρηματοδοτείται από το ‘Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος’.

140 βιβλιοθήκες σε περισσότερες από 100 πόλεις της Ελλάδας ξεκινούν από τις 15 Ιουνίου να ζουν στο ρυθμό της 3ης καλοκαιρινής εκστρατείας του Future Library και σκέφτονται ήδη αντίθετα!

Τι θα συμβεί αν όλοι αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αντίθετα;


Όλες οι δράσεις αντλούν τη θεματική τους από τους αντίθετους κόσμους που μας περιβάλλουν και επιστρατεύουν μια σειρά από διαφορετικά βιβλία, τα οποία προσφέρονται από το Future Library σε κάθε βιβλιοθήκη και έχουν στόχο την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας. Ταυτόχρονα, εκτός από τις νέες συλλογές βιβλίων, το Future Library δωρίζει στις βιβλιοθήκες εργαστηριακά είδη φυσικής, ώστε να χρησιμοποιηθούν τόσο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής εκστρατείας, όσο κατά τη μόνιμη λειτουργία τους.

Παιδιά και έφηβοι, τις ημέρες της καλοκαιρινής εκστρατείας, ζουν τη μέρα της χαράς και της λύπης, του θάρρους και της δειλίας, του όλα και του τίποτα, του ράβε και του ξήλωνε, του δίνω και του παίρνω, του Βορρά, του Νότου, της Ανατολής και της Δύσης, του θυμάμαι και του ξεχνάω, του μαζί και του χώρια, των παιδιών και των ηλικιωμένων, του γέλιου και του κλάματος, της γης και του ουρανού, της φουρτούνας και της νηνεμίας και όλων των αντιθέτων που συναντιούνται και συνυπάρχουν στη Βιβλιοθήκη!

Μέσα από αφηγήσεις, παιχνίδια, γέλια, χάρτες, μελωδίες, έρευνες, πειράματα, φωτογραφήσεις, εξερευνήσεις, δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά και εφήβους να έρθουν σε επαφή με το συναρπαστικό κόσμο των βιβλίων, να δημιουργήσουν, να διοχετεύσουν τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι τους και να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή! Ζώντας ένα καλοκαίρι γεμάτο καταπληκτικές εμπειρίες, αποκτούν έναν ισχυρό δεσμό με την ανάγνωση και τη Βιβλιοθήκη.

Ο συνολικός αριθμός των καλοκαιρινών προγραμμάτων της Βιβλιοθήκης είναι 52!

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στις δράσεις, είναι όμως απαραίτητη η προεγγραφή, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Πληροφορίες στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410531973.

Το LarissaKid θα σας κρατάει ενήμερους καθημερινά για το πρόγραμμα.


Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και οι βιβλιοθήκες Ραψάνης και Τυρνάβου.

Λίγα περισσότερα δείτε στο summer.futurelibrary.gr

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top