Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ - Έκθεση φωτογραφίας για "Τα δικαιώματα των παιδιών" στη Λάρισα

Από Larissa Kid   Την     Εκδηλώσεις 0 σχόλια

«Η έκθεση παρατάθηκε έως την Τρίτη 15 Ιουλίου 2014»

Η Φωτογραφική Ομάδα f+ σε συνεργασία με το kaveh kanes, θα παρουσιάσουν από την Τρίτη 3 έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου 2014, στον εκθεσιακό χώρο του kaveh kanes (Ασκληπιού 38, Λάρισα), την έκθεση του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Ειρήνη είναι» με θέμα «Τα δικαιώματα των παιδιών».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 στις 9 το βράδυ και θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 19.00 έως τις 22.00.

Το διαγωνισμό διοργάνωσε για 5η χρονιά το Ελληνικό Γραφείο του Διεθνή Οργανισμού «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», υποβλήθηκαν συνολικά 830 φωτογραφίες, από 317 φωτογράφους και 61 χώρες από όλο τον κόσμο.

Στην Έκθεση παρουσιάζονται οι 73 διακριθείσες φωτογραφίες των 4 κατηγοριών του διαγωνισμού, 46 φωτογράφων από 21 χώρες. Ιδιαίτερο, είναι το ενδιαφέρον των φωτογραφιών της κατηγορίας «Νέοι έως 16 ετών».

Στο σύνολο των φωτογραφιών διακρίνονται δύο τάσεις.
Η μία είναι αυτή που αναδεικνύει τα δικαιώματα των παιδιών μέσα από τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι της παιδικής ηλικίας. Η άλλη είναι αυτή που καταγγέλλει με άμεσο ή μη τρόπο τις κακές συνθήκες διαβίωσης και τη στέρηση στην ουσία, των θεμελιωδών δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως.
Στόχος είναι οι εκθέσεις να αποτελέσουν αφορμή για συζήτηση και δράση, προκειμένου περισσότερα παιδιά να έχουν πρόσβαση στα βασικά τους δικαιώματα: τροφή, στέγη, υγεία, εκπαίδευση, νερό, παιχνίδι, ελευθερία έκφρασης. Υπάρχει μάλιστα η πρόταση τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στο δρώμενο «δημιουργία αντί καταστροφής». Το δρώμενο συνίσταται στην ύπαρξη ενός εισιτηρίου για τους μαθητές για να μπορέσουν να μπουν στην έκθεση.

Το «εισιτήριο» θα είναι ένα πολεμικό παιχνίδι που θα αφήνουν στην είσοδο της έκθεσης, ώστε στο τέλος, το σύνολό τους να πάει στην ανακύκλωση.

Διοργάνωση: Φωτογραφική Ομάδα f+, Διεθνής Οργανισμός «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία»
Χορηγός επικοινωνίας: fmag.gr  / E: info@fmag.gr


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top